OKIDAČ ZA NASILJE

Otkriven banalan razlog zbog kojeg su nasilnici brutalno premlatili mladića u zagrebačkom tramvaju

Daljnji sukob u tramvaju s daleko težim posljedicama pokušao je spriječiti jedan putnik, no i on je pritom lakše ozlijeđen

Napad u zagrebačkom tramvaju

 Screenshot

Zapaljena cigareta u tramvaju bila je okidač da se dvojica mladića, B. F. (36) i M. S. (20) divljački ižive nad 23-godišnjim M. H., koji je odlučio pušiti tijekom vožnje zagrebačkim javnim prijevozom kobnog 18. rujna u gluho doba noći.

Snimka nasilništva nastala u tramvaju oko 3.20 sati u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića preplavila je društvene mreže i ujedno zgrozila javnost, nakon čega je policija u subotu ujutro ušla u trag i stavila lisice na ruke osumnjičenima.

Po dovršetku istraživanja kazneno su prijavljeni za nanošenje teške tjelesne ozljede kao i za nasilničko ponašanje, a nakon što su ispitani u tužiteljstvu, dežurni sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio im je jednomjesečni istražni zatvor.

Na snimci se vidi kako jedan napadač, za kojega je naknadno utvrđeno da je B. F., rukama i nogom udara mladog pušača cigarete M.H., a u tom iživljavanju odmah mu se pridružio i M. S.

Od udaraca u glavu zadobio je frakturu donje lijeve orbite i nosne kosti što je okarakterizirano kao teška tjelesna ozljeda. Inače, daljnji sukob u tramvaju s daleko težim posljedicama pokušao je spriječiti jedan putnik, no i on je pritom lakše ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:08