GP BREGANA-OBREŽJE

Otkrivamo tko je mladić u Porscheu koji je zapanjio policiju: Vlaho iz Zagreba napravio darmar na granici

Kamo je naumio s ukradenim vozilom i kako je na granicu s Hrvatskom došao uz zabranu ulaska u Schengen, Vlaho Ćibarić objasnit će na sudu

Zaplijenjeni Porsche Panamera koji je vozio Vlaho Ćibarić

 PU Novo Mesto

Vozač koji se u petak prijepodne na zaprepaštenje slovenskih policajaca dovezao na granični prijelaz Bregana - Obrežje 30-godišnji je hrvatski državljanin Vlaho Ćibarić iz Zagreba.

Kod sebe nije imao osobne isprave, ali ni isprave za Porsche Panameru švicarskih oznaka. Uz pomoć hrvatskih kolega slovenski su policajci utvrdili njegov identitet, a onda i ustanovili da ima zabranu ulaska u Schengenski prostor i da je ta zabrana na snazi od prosinca prošle godine te da je izrečena na zahtjev švicarskih vlasti.

Provjerom je ustanovljeno da je za Porscheom Panamerom raspisana potraga jer je skupocjeno vozilo švicarskih oznaka ukradeno. Slovenski su policajci priveli Ćibarića u policijsku postaju u Brežicama, a onda je u prostorijama za zadržavanje napravio pravi darmar razbijajući inventar.

Kad se smirio, slovenski su ga policajci priveli istražnom sucu u Novom Mestu. Slovenska policija zaplijenila je automobil, koji će biti deponiran kod slovenske policije te čekati povrat vlasniku u Švicarskoj.

Kamo je naumio s ukradenim vozilom i kako je mislio putovati s Panamerom, Ćibarić će morati objasniti u sudskom postupku koji mu predstoji u Sudu u Novom Mestu. S obzirom na to da ima zabranu ulaska u Schengenski prostor, sasvim će izvjesno biti uskraćen za putovanja Europom, a osim zatvorske kazne za ilegalni ulazak u Sloveniju, vožnju ukradenim vozilom te uništavanje inventara u policijskoj postaji Brežice, sud bi mu mogao odrezati da plati inventar koji je uništio u prostoriji za zadržavanje u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 07:02