BUKTINJA U 3 UJUTRO

Otkrivamo što su snimile kamere u Mintu: Razbio prozor, ušao u klub, sve polio benzinom...

Snimke videonadzora iz kluba i one izvana otkrivaju kretanje muškarca koji je namjerno izazvao požar u noćnom klubu

Mint

 /Cropix

Tko je i zašto zapalio popularni zagrebački Mint club & more u utorak u 3 sata ujutro i počinio materijalnu štetu veću od 800.000 eura? - pitanje je na koje već dva dana traže odgovor vlasnik kluba Kristijan Babić i zagrebački kriminalisti.

Snimke videonadzora iz kluba i one izvana, dvorišnog ograđenog prostora i ulaza u klub, pokazuju da suhonjava muška osoba ulazi u dvorišni dio te prilazi vratima, no onda odlazi do prozora kluba u prizemnom dijelu i razbija ga. Nakon provale, koju je odradio, pretpostavlja se, nekim predmetom poput čekića, sjekire i sl., u prostor kluba ulazi te ide prema pultu u produžetku te dalje u unutrašnjost, gdje su fotelje i sva ostala dopremljena oprema za uređenje. Sve to polijeva benzinom, pali i izlazi kroz prozor na ulicu. A u 3.09 sati zagrebački vatrogasci zaprimaju dojavu o "velikom otvorenom plamenu u pravcu Cibone koji se vidi s trećeg kata jedne zagrebačke zgrade". Vatrogasci su vrlo brzo ugasili požar i potom detaljno pregledali prostor u potrazi za žarom jer su zidovi Minta bili obloženi drvom, spužvom i tkaninom.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
/Cropix

Dan poslije požara u Mintu smo zatekli desetke radnika koji raskrčuju prostor, odnose otpad i čiste. I sam vlasnik Babić budno nadgleda situaciju i sve organizira, a njegov suradnik iz kluba, nakon što se otkrilo da je palež s piromanskim potpisom, kratko nam je rekao:

- Nemamo novih izjava. Sve što je Kristijan imao reći rekao je. Sve je dalje u rukama policije jer netko je poruku poslao. Za dva mjeseca se nadamo opet biti u punoj formi i početi s onim što je požar prekinuo - rekao nam je čovjek iz Minta. Na upit je li u noći požara prostor čuvao zaštitar i je li Babić, nakon otkrića da je vatra podmetnuta, zatražio od policije zaštitu za sebe i za obitelj, odgovorio je: "Babić da traži zaštitu? Pa zašto? Nikome ništa nije nažao učinio niti s ikim ima problema. Što se tiče zaštitara, nitko klub nije čuvao noću sad dok se preuređuje jer nismo smatrali to potrebnim baš zato što su radovi u tijeku".

image
Ronald Gorsic/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix

Hoće li osiguranje po sklopljenoj polici pokriti svu štetu? I kolika je ona u konačnici prema posljednjim procjenama, pitamo ga dalje na što se začuđeno osvrće odakle cifra procijenjene štete od 100.000 eura.

- Odakle ta suma od 100.000 eura u medijima? Šteta je daleko, daleko veća. Višestruko. Prizemni dio sasvim je uništen, kao što ste mogli i vidjeti, a kat je zbog zatvorenih vrata ostao čitav. Što se police osiguranja tiče, teško je reći što će ona sve pokriti i u kojem omjeru. Još nismo do te faze ni došli - zaključio je sugovornik iz Minta.

Je li palež povezan s Babićevim poslovanjem, s obzirom na to da vodi niz barova u nekoliko gradova, ili je u pitanju nešto drugo, još je nepoznanica, baš kao i počinitelj.

image
/Ronald Goršić/cropix
image
/Ronald Goršić/cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:00