POTRAGA U ZAGORJU

Otišao brati gljive pa nestao bez traga: ‘Vukli smo ga dva kilometra kroz šumu, nije mogao komunicirati‘

Sestra dva dana nije znala gdje je 58-godišnjak koji je otišao u šumu brati gljive

Ilustracija

 Mario Pusic/Cropix

Kad je jučer u 9.43 sati policijska postaja u Pregradi zaprimila poziv 60-godišnje žene koja im je rekla da se njezin brat već dva dana ne vraća iz šume gdje je otišao brati gljive, policajci su odmah krenuli u potragu.

Zaputili su se u šumu u mjestu Gorjakovo gdje su oko 10.30 sati pronašli 58-godišnjaka na tlu. Ležao je u šumi, bio je lošeg općeg zdravstvenog stanja i pri svijesti, ali dezorijentiran i nesposoban za komunikaciju.

- Na postupanje po dojavi upućena su dvojica policijskih službenika Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada koji su 58-godišnjaka nosili oko dva kilometra po teško prohodnom terenu. Pozvali su djelatnike Hitne medicinske pomoći koji su utvrdili kako je muškarac pothlađen i izgreban od grmlja zbog čega je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje mu je pružena liječnička pomoć. Policijski službenici su svojim predanim radom i upornošću pronašli izgubljenog muškarca i potom ga po teško prohodnom terenu prenijeli do mjesta gdje mu se mogla pružiti liječnička pomoć te su time izbjegnute teže posljedice po život i zdravlje 58-godišnjaka - kažu iz PU krapinsko-zagorske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 16:22