POTRAGA TRAJE DALJE

Otac Tijane Jurić tvrdi: ‘Imamo nadu da bi Matej Periš mogao biti pronađen živ‘

U Beogradu i Srbiji su "pomalo razočarani odnosom i naše i hrvatske policije jer nitko ne obavještava javnost"...
 Mup Srbije

Potraga za Matejem Perišem ušla je u 36. dan. Njegov je otac sve to vrijeme u Beogradu, a jučer su onamo opet došli i predstavnici hrvatske policije. Službenih informacija i izjava o suradnji timova srbijanske i hrvatske policije ni danas nema. Međutim, danas se njihovim sastancima pridružio i Nenad Periš.

Predočeni su mu rezultati dosadašnjih istraga kao i rezultati analize telefona na inkriminiranom području, javila je za Dnevnik HTV-a iz Beograda Marina Gantar koja je o tijeku istrage i suradnji timova razgovarala s Igorom Jurićem, voditeljem Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

- Čini mi se da je ovo jedna uobičajena suradnja, ali mogu reći da je za nas u Srbiji svaki dolazak hrvatskih policijskih službenika važan. Očekujemo možda neke nove dokazne materijale i informacije i saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju Mateja, kazao je Jurić za Dnevnik HTV-a.

Dodao je kako su u Beogradu i Srbiji "pomalo razočarani odnosom i naše i hrvatske policije jer nitko ne obavještava javnost".

- Sve je pod nekim zavjetom šutnje, zbog čega dolazi do pojave raznih špekulacija i teorija zavjere što uopće nije dobro ni za istragu, a naročito za Matejevu obitelj.

Jurić je izjavu dao kod ograde pored Save, na mjestu gdje je Matej posljednji put viđen, 750 metara udaljenom od kluba Gotik. Kao što se zna iz istrage, Matej je koristio Google kartu za automobil, a signal njegovog mobitela je uočen nekoliko kilometara dalje kod Velikog ratnog ostrva nakon dva i pol sata, kazala je Gantar.

- Mislim da je sada ključna ova vrsta potrage i to zato što se pomoću baznih stanica i mobitela može doći do određenih dokaza. Taj je način potrage bio ključan u pronalasku Tijaninog ubojice i Tijaninog tijela. Upravo zbog toga, što je bazna stanica uhvatila signal dva i pol sata poslije - imamo neku nadu da bi Matej mogao biti pronađen živ, zaključio je Igor Jurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 12:17