DRŽALI ROPKINJU KOD ZAGREBA

Otac, sin i snaha nesretnoj ženi život pretvorili u horor, nakon uhićenja pušteni na slobodu!?

Dovukli su je na prijevaru, pa je tjerali je da prosjači, čisti kuću, tukli je, vrijeđali...

Uhićenje/Ilustracija

 Cropix

Zbog kaznenog djela trgovanja ljudima, radi čega je 59-godišnja žena punih godinu dana prolazila pakao na području Pisarovine, zagrebačka policija je uhitila tri člana iste obitelji starih 20, 51 i 21 godinu, s tim da je osoba stara 21 godinu ženskog spola i državljanka Srbije.

Uhićeni trojac tjerao je nesretnu ženu da prosjači, tukli bi je ako bi zaradila manje od njihovih očekivanja, a prisiljavali su je da im čisti i kuću, pritom joj uskraćujući osnovne stvari, počevši od zdravstvene zaštite koja joj je bila potrebna. Jednom riječju, troje osumnjičenih u svoj su dom doveli ropkinju koja je, inače, imala problema sa sluhom.

- Sumnja se da je osumnjičeni 20-godišnjak zajedno i po prethodnom dogovoru s članovima svoje obitelji, 51-godišnjakom i 21-godišnjakinjom, oštećenoj 59-godišnjakinji obećao zaposlenje u Republici Hrvatskoj. Nakon što je sredinom rujna 2022. oštećena doputovala u Hrvatsku, osumnjičeni su je, sumnja se, smjestili u kuću na području Pisarovine, oduzeli joj osobne isprave te pod izlikom da je dužna podmiriti troškove smještaja i drugih potrepština prisilili na prosjačenje. Osumnjičeni 51-godišnjak od tada je svakodnevno oštećenu dovozio na područje Pisarovine i Kvaternikovog trga u Zagrebu, gdje je ona na nagovor osumnjičenih na ulici svakodnevno prosjačila novac od građana te je novac dobiven na takav način potom predavala osumnjičenom 20-godišnjaku - otkrivaju iz PU zagrebačke, navodeći slučaj kada je 59-godišnjakinja isprosila manje, pa ju je 20-godišnjak izvijeđao te išamarao po licu.

Nasilna je prema nesretnoj ženi, koja je samo željela raditi pošten posao, bila i 21-godišnjakinja, koja ju je, prema tvrdnjama žrtve, jednom prilikom nogom udarila u tijelo, a koristeći svoj položaj u obitelji ujedno ju je tjerala da čisti kuću te joj, zajedno s drugom dvojicom osumnjičenika, nije omogućila zdravstvenu zaštitu i liječnički pregled uslijed zdravstvenih tegoba koje su, jednom prilikom, zadesile oštećenu.

- Zlouporabom teškog položaja ovisnosti o članovima obitelji, a posebno s obzirom na invaliditet odnosno osjetilna oštećenja 59-godišnjakinje, osumnjičeni su oštećenu zajedno prisiljavali na počinjenje protupravnih radnji zbog čega je ona tijekom listopada pobjegla na tada njima nepoznato mjesto. Nakon što su doznali gdje se nalazi, 30. listopada 2023. u popodnevnim satima, u namjeri da ju ponovo prisile na prosjačenje, osumnjičeni su se sa Citroen Berlingom dovezli do kuće na području Dubrave u kojoj je, kod svog poznanika, nakon bijega, boravila oštećena. Nakon što ih je odbila u njihovoj namjeri da je odvedu i da nastavi s prosjačenjem, 20-godišnjak ju je tjelesnom snagom odvukao do vozila gdje ju je, uz pomoć 21-godišnjakinje, ugurao u tovarni prostor. Oštećena je potom, prije nego što su osumnjičeni pokrenuli vozilo, s unutarnje strane uspjela otvoriti vrata tovarnog prostora i pobjeći u kuću svog poznanika, s kojim su se osumnjičeni zatim verbalno sukobili da bi se potom zajedno udaljili s mjesta događaja - zaključila je policija, koja je trojac predala pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako doznajemo, osumnjičeni su otac, sin i snaha, a na kraju nitko od njih nije niti pritvoren. Za 21-godišnju snahu tužiteljstvo nije tražilo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, a dežurni sudac istrage je osumnjičenog 51-godišnjaka i njegova sina, pak, pustio na slobodu uz mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:02