IZNUDA I PRIJETNJE

Otac Davida Komšića završio u istražnom zatvoru: ‘Prijetio je da će mi ubiti obitelj ako mu ne dam 200.000 eura‘

Zaprijetio je i svom poznaniku, Vjekoslavu Komšiću, u čijem je društvu inače dolazio na suđenje svojemu sinu

Ivo Komšić

 Damjan Tadic/Cropix

Ivo Komšić (52), otac Davida Komšića koji je osuđen na 25 godina zatvora zbog brutalnoga ubojstva svoje 19-godišnje djevojke Kristine Krupljan, i sam je u četvrtak završio u istražnome zatvoru zbog pokušaja iznude i prijetnje.

Ivu Komšića je dan ranije uhitila zagrebačka policija nakon što su ga njegove navodne žrtve prijavile za dva različita događaja.

M.D. je tako rekao kako je Komšić od njega tražio 200.000 eura, prijeteći mu navodno da će mu, ako ne preda novac, pobiti obitelj. Prema pisanju portala 24 sata Komšić je M.D.-u velikodušno rekao kako dug ne mora platiti odjednom, nego da ga može podmiriti i u ratama, a ako to ne učini da će mu ubiti ženu i djecu.

Smrću je navodno zaprijetio i svojem poznaniku, Vjekoslavu Komšiću, u čijem je društvu inače dolazio na suđenje svojemu sinu kada mu se sudilo za ubojstvo.

"Doći ću i ubiti ono tvoje smeće. Neka vodi računa o sebi. Što ga briga za mene", navodno je poručio Ivo Komšić preko jednog člana obiteljoi poručio svojemu nekadašnjem prijatelju.

Ivo i Vjekoslav Komšić slovili su kao dobri prijatelji. Tijekom trajanja suđenja Davidu Komšiću, Vjekoslav Komšić je redovito dolazio na suđenje s Ivom te drugim članovima Davidove obitelji.

Ivo Komšić ostao je upamćen i po neprimjerenom ponašanju tijekom suđenja, ali i dobacivanju reporterima. Kada je njegov sin bio nepravomoćno osuđen jer je Kristinu Krupljan ubio s čak 88 uboda nožem, otac je dobacio sudskome vijeću. "Sramota! Sudite dijete zato što je iz Bosne."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:11