SMRT NA SLJEMENU

Otac Ante Gotovca pronađen mrtav; sudsko vještačenje potvrdilo samoubojstvo

Zagreb, 100209.Citanje presude na Zupanijskom sudu na Zrinjevcu Ivanu Gotovcu osumnjicenom za mito i korupciju u slucaju Maestro.Na slici: Ivan slusa oslobadjajucu presudu.Foto: Goran Mehkek /CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Jure Gotovac, otac medijski eksponiranog i kontroverznog poduzetnika Ante Gotovca te optuženika u aferi "Mali maestro“ Ivana Gotovca, nađen je mrtav na obroncima Medvednice, potvrdila nam je njegova bivša supruga i majka Ante i Ivana, Jadranka Gotovac. Sudskim vještačenjem u Zavodu za sudsku medicinu utvrđeno je da se radi o samoubojstvu.

- Da, policija je Ivanu i meni javila da je moj bivši muž pronađen mrtav. U ovoj situaciji ne mogu ništa više reći. Obratite se njegovoj sadašnjoj supruzi Imeldi, rekla nam je vidno potresena Jadranka Gotovac. Inače, saznajemo da je Imelda Erceg-Gotovac policiji još u ponedjeljak prijavila nestanak supruga.

- Upravo sam saznao da mi je otac pronađen mrtav. Nisam u stanju ništa reći, kratko nam je rekao Ante Gotovac.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj nisu htjeli službeno potvrditi identitet pronađenog tijela: - U petak je u šumi na Medvednici pronađen leš starijeg muškarca, no zasad nemamo potvrdu da je to sigurno Jure Gotovac - rečeno nam je sinoć kasno u Operativno komunikacijskom centru zagrebačke policije. Identifikacija će biti dovršena sljedećeg tjedna.

Jure Gotovac je 80-ih godina obnašao funkciju viceguvernera Narodne banke Hrvatske, a potom je sa svojom drugom suprugom Imeldom utemeljio poduzeće za unutarnju i vanjsku trgovinu Cibona Trucks. Tvrtka uspješno posluje i danas, a sjedište joj je u Voćarskoj 113, u sklopu doma supružnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:14