PRIJEVOZ DO ZATVORA

Osuđenog splitskog dilera na odsluženje kazne u Zagreb 22. siječnja vozi Hitna u pratnji policije

Zbog zlouporabe droga Damir K. je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora. Vode ga u Zatvorsku bolnicu

Bolnica za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu
 

 Željko Grgic/Cropix

Teško zdravstveno stanje u kojem se nalazi Splićanin Damir K. za suca izvršenja Županijskog suda u Splitu nije nikakva prepreka da istog pošalje na odsluženje trogodišnje kazne zatvora na koju ga je osudio Općinski sud zbog zlouporabe droga.

Naime, Županijski sud u Velikoj Gorici je presudu splitskog suda prvog stupnja potvrdio u travnju 2022. godine, a splitski osuđenik će prvi dan služenja kazne, odnosno ostatka kazne jer je u istražnom zatvoru već ranije proveo 10 mjeseci, započeti silom prilika u zatvorskoj bolnici.

Točnije odlukom splitskog suca, po Damira K. će za tri tjedna, preciznije 22. siječnja ujutro, doći Hitna i policija. Za taj datum je, naime, dogovoreno sa Zavodom za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, da će na njegovu adresu prebivališta stići vozilo Hitne koje će osuđenika preuzeti i uz asistenciju splitskih policajaca Sektora za javni red i sigurnost, sprovesti sigurno i neometano do 410 kilometara udaljene Zatvorske bolnice u Zagrebu poznatije kao BOLS (Bolnica za osobe lišene slobode).

Kada se muškarac oporavi biti će prebačen, ovisno o njegovu zdravstvenu stanju, na odsluženje kazne u neku od kaznionica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:34