AFERA INDEKS

OSUĐENI SVJEDOK 'Bilo je svega, pilo se puno alkohola. Za janje i prase nemam pojma'

Vukadinović je bio veza za polaganje ispita iz Matematike i Financijskog računovodstva kod optuženih profesora Miljenka Crnjca i Luke Crnkovića. Studenti su platili Vukadinoviću ukupno 1800 eura te su mu još dali prase i janje.
 CROPIX

OSIJEK – Praktički ničega se nije mogao sjetiti Ivan Vukadinović iz inkriminiranog vremena afere Indeks 2010. na osječkom Ekonomskom fakultetu u kojoj je odigrao jednu od ključnih uloga. On je naime već osuđen nagodbom s USKOK-om da je kao posrednik između profesora i studenata sudjelovao u više slučajeva kupoprodaje ispita na ovom fakultetu, a u srijedu je stigao na Županijski sud u Osijek s izdržavanja 14-mjesečne zatvorske kazne u Glini kako bi svjedočio o saznanjima vezano uz profesore i studente kojima se još sudi.

- Ne mogu se sjetiti svih detalja. U tom je periodu bilo svega, to je za mene bilo turbulentno vrijeme sa puno alkohola i nemogu govoriti o detaljima – rekao je Vukadinović odgovarajući na pitanja USKOK-ovog tužitelja Darka Dodiga, koji ga je konkretno pitao i poznaje je li studenticu Barbaru Lukavečki, djevojački Majer i njezina supruga Damira. Oni su naime ranije u svojim svjedočenjima kazali da im je Vukadinović bio veza za polaganje Barbarinih ispita iz Matematike i Financijskog računovodstva kod optuženih profesora Miljenka Crnjca i Luke Crnkovića. Platili su za to Vukadinoviću ukupno 1800 eura te su mu još dali prase i janje.

- Znao sam puno ljudi, pa sam vjerojatno poznavao i njih. Za janje i prase nemam pojma. Bilo je u tom periodu stvarno svega, a što se tiče dogovaranja ispita nešto je bilo, ali ne mogu specificirati sve zbog proteka vremena. Ne znam ni za ovaj novac. Možda su dali i profesoru. Bilo je tada puno novca od raznih ljudi za razne stvari. Konačno ja sam za to i osuđen, potpisao sam s vama nagodbu, ali ne mogu se svega sjetiti – kazao je Vukadinović, dodavši i da je s, također osuđenim, profesorom Goranom Marijanovićem bio prijatelj. Vukadinović je i sam bio student EFOS-a u Osijeku, a na upit Dodiga je li ispite polagao regularno odgovorio je: „Mislim da jesam, ne znam!“Tužitelj je uložio prigovor na njegovo svjedočenje, jer smatra da je neistinito i suprotno sadržaju tajno snimljenih audio zapisa te usmjereno pogodovanju optuženima, na što je ovaj rekao da nikome ne pogoduje.

- Svoju kaznu služim i nemam razloga ikome pogodovati – rekao je Vukadinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 21:25