ZAŠTO TIJELO NIJE VEĆ NAĐENO?

Ostojić: 'Policija će provjeriti je li bilo propusta u potrazi za tijelom Antonije Bilić'

 Jakov Prkić/CROPIX

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da će policija provjeriti je li bilo propusta u potrazi za Antonijom Bilić.

"Prije svega, treba sačekati rezultate obdukcije, odnosno rezultate utvrđivanja DNK, a što se tiče ostaloga, policija će provjeriti je li bilo propusta. Ne mogu konstatirati da je bilo, sve će se provjeriti pa ćemo tek onda moći zaključiti jesu li policija i oni koji su sudjelovali u akciji traganja nešto propustili napraviti", izjavio je Ostojić nakon današnje dodjele nagrada Državne uprave za zaštitu i spašavanje "Naročit pothvat 2012." u Centru za kulturu "Trešnjevka".

Prije dva dana kod kamionskog parkirališta u Modrušu, u blizini Josipdola, pronađene su ljudske kosti za koje se pretpostavlja da pripadaju nestaloj Drnišanki Antoniji Bilić. Kosti su pronađene nedaleko od odašiljača koji je 7. lipnja prošle godine posljednji locirao signal mobitela nestale djevojke.

Čelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (GSS) Vinko Prizmić izjavio je novinarima da je prošlog ljeta, kad je organizirana velika potraga, to područje detaljno pregledano te da bi tijelo sigurno bilo pronađeno da je bilo vidljivo na površini.

Pronađene kosti trenutačno su u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, čiji je predstojnik Davor Strinović sinoć najavio da bi nalaz DNK analize mogao biti gotov u ponedjeljak.

Izvor blizak istrazi potvrdio je jučer Hini kako su prvi rezultati pokazali da kosti pripadaju ženskoj osobi.

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić smatra kako je - po svim analizama dokaza sa suđenja Draganu Paravinji i svemu što se sada događa - nedvojbeno da je kod Modruša pronađeno tijelo Antonije Bilić. Za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić Paravinja je nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

Karlovački ŽDO će odmah po primitku nalaza DNA analize kostiju iz Fulaje sazvati tiskovnu konferenciju zbog nezapamćenog interesa medija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:54