OSUDILI LJUDE IZ PASHE

OSOBLJE SPLITSKOG KLUBA PREBILO MARINCE Nisu htjeli dati 1000 dolara za piće animir damama: 'Došla su dva tipa i voditeljica i počeli nas mlatiti'

 Jakov Prkić/Željko Grgić/EPH

Sandra Gazibarić (47), bivša voditeljica noćnog kluba Pasha, elektroinstalater Božo Barišić (32) te konobar Mario Crnjac (34) nepravomoćno su osuđeni na splitskom sudu na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje jer su prije osam i pol godina pokušali u klubu na splitskim Bačvicama iznuditi 1000 dolara od dvojice američkih marinaca s ratnog broda Roy Wheat.

Optužnica ih je teretila da su 5. listopada 2007. oko jedan sat nakon ponoći priredili agoniju američkim gostima Bryanu Alanu Chaseu i Edwardu Hiltonu Majeskom jer su odbili platiti račun od 1000 dolara. Gorak okus tog posjeta Hrvatskoj opisao je istražiteljima jedan od marinaca.

Izbacivač ga vratio u klub

- U sklopu NATO vježbe doplovio sam u Split. S kolegom Brayanom otišao sam u noćni klub. Platili smo ulaz te naručili pivo i votku i odmah to platili. Onda su nam se pridružile djevojke koje su htjele naručiti piće. Pitao sam ih koliko će njihova pića koštati. Rekle su 150 kuna pa smo to pristali platiti.

Pile su šampanjac i donesen nam je račun od 1000 dolara. Prigovorio sam jer je rečeno 300 kuna. Raspravljali smo s voditeljicom kluba i zatražili da zove policiju. Nitko je nije htio zvati pa smo odlučili otići. Okružila su nas dva muškarca i ta voditeljica.

Počeli su me udarati, gurati, maltretirati i tražiti dolare. Uspio sam pobjeći, ali je za mnom došao izbacivač ne bi li me uvukao opet unutra. Tukao me. Bez prijatelja nisam htio otići te sam vidio kako njega vuku napolje. Bio je sav krvav.

Famozni cjenik šampanjca splitskog noćnog kluba Pasha (Jakov Prkić/EPH)





Pobjegli smo - opisao je incident marinac Edward Hilton Majeski. Isto je ispričao i njegov kolega Bryan Alan Chase s kojim se obratio policiji i doktorima. Bryan je zadobio ogrebotine ispod i iznad desnog oka, prijelom krune prvog zuba te infrakciju okrajka nosne kosti bez pomaka, dok je Edward prošao ‘samo’ s frakturom nosne kosti bez pomaka. Ozljede su bile lakše.

Negirali krivnju

Optuženi su negirali krivnju.

- U klubu sam bila voditeljica, a sa mnom su bili Božo, Mario i pet djevojaka koje su animirale goste. Dva Amerikanca su pitala koliko košta boca šampanjca. Kod nas je bila 685 kuna i nisam čula da su pristali platiti po toj cijeni šampanjac.

Jedan od njih dvojice je izrazio želju da plati naručeno piće za dame pa mu je Mario odnio račun od 1370 kuna za dvije boce šampanjca. Konobar mi se odmah požalio da ne žele to platiti. Rekla sam da ću zvati policiju, a oni su već bili na vratima i htjeli otići.

S Božom sam ih pokušavala spriječiti. Došlo je do naguravanja. Jedan od gostiju je udario Božu ruksakom i počeo bježati, te se spotakao i pao. Došlo je i do udaranja šakama - opisala je svoje viđenje situacije bivša voditeljica Pashe, Sandra Gazibarić.

Konobar Božo Barišić posvjedočio je da je kolega Mario gostima odnio dvije boce šampanjca i da su nastali problemi kad je stigao račun. - Nakon što im je Sandra rekla da će zvati policiju ako ne plate, niži Amerikanac je udario Marija šakom i pobjegao dok sam višeg spriječio da pobjegne. Dobio sam šakom u stomak. Potukli smo se - ispričao je Barišić, a čiju je priču potvrdio i Crnjac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:31