BRUTALAN NAPAD

OSJEČANIN PRETUČEN U IRSKOJ I DALJE LEŽI U KOMI Metalnom šipkom po glavi ga izudarao cimer izNigerije, supruga hitno leti u Dublin

'Jedna gospođa i gospodin iz Zagreba, koji su trenutno na radu u Dublinu, kupili su mi kartu'
 Privatni album

Stanje Denisa Mandića, 25-godišnjeg Osječanina na privremenom radu u Irskoj koji se od četvrtka nalazi u induciranoj komi u Sveučilišnoj bolnici u tamošnjem gradu Corku i dalje je nepromijenjeno.

Kazala nam je to njegova supruga Ivona, koja se sprema na put u Irsku kako bi bila uz Denisa. Podsjetimo, njega je u noći sa srijede na četvrtak oko 1 sat iz čista mira napao jedan od njegovih cimera, 21-godišnji student iz Nigerije O. J. Prišao mu je s leđa i udario metalnom šipkom po glavi. Očajna Ivona uputila je apel javnosti kako bi mogla otići u Irsku, za što nije imala novca s obzirom da je nezaposlena i to je vrlo brzo urodilo plodom.

- Zahvalna sam svima. Jedna gospođa i gospodin iz Zagreba, koji su trenutno na radu u Dublinu, kupili su mi avionsku kartu i u srijedu letim za Irsku, a javio mi se i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te sam i od Grada dobila financijsku pomoć. Puno ljudi je pomoglo i želim se svima zahvaliti što su uz nas u ovim teškim trenucima. Zvali su me i iz našeg Veleposlanstva u Irskoj te su mi poručili da će nam pružiti pravnu pomoć, ali i meni pomoć oko smještaja što je moguće bliže bolnici. Sve to mi je važno, ali najvažnije je da se Denis probudi iz kome i da mu se zdravstveno stanje poboljša – kazala nam je Ivona.

Ona nam je u nedjelju ispričala što je dosad doznala o mučnim okolnostima u kojima je njezin Denis teško nastradao.

'Denis i njihov treći cimer Alex gledali su TV, kada im je ovaj došao s leđa i nekakvom metalnom šipkom udario Denisa u glavu. Tada je krenuo i na Alexa, no on je uspio izbjeći udarac i pobjeći iz stana te pozvati Gardu, koja je vrlo brzo došla i uhitila napadača. Ozljede moga supruga su iznimno teške zbog čega su ga u bolnici stavili u induciranu komu. Jutros (nedjelja, op.a.) sam se čula s liječnicima i kazali su mi da je stanje stabilno, ali da će tek u ponedjeljak znati više kada će i odlučiti hoće li ga probuditi iz kome', ispričala nam je.

Do siječnja prošle godine svi troje su bili u Irskoj, no tada su se ona i sin, kako nam je kazala, morali vratiti jer je ona imala određene zdravstvene probleme. I Denis se u srpnju prošle godine nakratko vratio u Osijek, a onda je u rujnu ponovno otišao u Irsku i našao posao skladištara.

'Prvo smo bili u Dublinu, a onda smo se preselili u Cork koji je puno mirniji i ugodniji za život, osobito za obitelji s malom djecom. Patrik i ja trebali smo se ovog proljeća ponovno vratiti u Irsku, a sad ćemo vidjeti što će biti i kako će se stanje razvijati. U ovom trenutku najvažnije mi je da se Denis probudi i da ja što prije dođem tamo i budem uz njega', rekla nam je Ivona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:50