NAKON ČETIRI MJESECA

Optužen vozač koji je pijan usmrtio pješakinju u Novom Zagrebu i pobjegao: Prijeti mu pet godina zatvora

Tužiteljstvo ujedno predlaže i produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela

Pijan pregazio prodavačicu

 Marko Miscevic/Cropix

Nepuna četiri mjeseca od prometne nesreće na novozagrebačkoj Aveniji Većeslava Holjevca, kada je pijan na zebri "pomeo" pješakinju Anicu R. (56) i potom pobjegao s mjesta nesreće, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv Davora S. (42). Terete ga za članak 227. st. 4. kaznenog zakona za što zakon predviđa do pet godina zatvora.

Prema optužnici, Davor S. je tog 3. lipnja 2022. godine oko 21.29 sati vozio Hondu s najmanje 1,75 promila alkohola u krvi Holjevčevom avenijom u smjeru istoka. Potom je dolaskom do raskrižja s Oreškovićevom, uslijed alkoholiziranog stanja u kojem je bio i time bitno smanjenih vozačkih sposobnosti, bez zaustavljanja vozila naletio na pješakinju koja se tog petka vraćala kući s posla iz jedne trgovine u Dugavama pritom prelazeći kolnik po pješačkom prijelazu. Od siline naleta, nesretna je žena podlegla ozljedama na mjestu nesreće, a vozač se odvezao u noć.

image

Pijan pregazio prodavačicu

Zeljko Grgic/Cropix

Zagrebačka policija je, kako smo pisali, zasukala rukave i odbjeglom vozaču Honde, inače omiljenom automehaničaru u svom kraju, temeljem kvalitetno prikupljenih podataka, kroz nekoliko sati ušla u trag na adresi stanovanja. I tom mu je prilikom, s vremenskim odmakom, izmjereno 1,19 promila alkohola u krvi. Kad su ga pronašli, bio je šokiran spoznajom da je nekome ugasio život pritom negirajući svjesnost udarca u osobu na pješačkom prijelazu.

U podignutoj optužnici pred velikogoričkim sudom, tužiteljstvo ujedno predlaže i produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, a u kojem se nalazi od 4. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:24