POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA

Optužen Solinjanin koji je autom pokosio policajca (21) pa pobjegao: Uhitili su ga specijalci

Nakon počinjenja kaznenog djela, bez zaustavljanja i s ugašenim svjetlima na osobnom vozilu nastavio je vožnju u smjeru Solina i Klisa

Ivan Božić

 Mup/policija/

Solinjanin Ivan Božić (30) suočio se s optužnicom splitskog Županijskog državnog odvjetništva koja ga tereti za pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika, odnosno vježbenika postaje prometne policije, u studenom prošle godine.

Naime, Božić je prema kaznenoj prijavi pretočenoj u optužnicu 30. studenog 2022., 52 minute poslije ponoći, vozio Golf Ulicom Domovinskog rata gdje je udario 21-godišnjeg policajca koji ga je pokušavao zaustaviti nakon što je uočio da krivuda vozilom po cesti.

- S nakanom da ga usmrti, okrivljenik je bez smanjivanja brzine u naletu prednjim dijelom osobnog vozila udario policijskog vježbenika te ga preko osobnog vozila odbacio na kolnik, uslijed čega je oštećenik zadobio osobito tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu. Okrivljenika se tereti da je, nakon počinjenja kaznenog djela, bez zaustavljanja i s ugašenim svjetlima na osobnom vozilu nastavio vožnju u smjeru Solina i Klisa, kažu iz splitskog tužiteljstva.

image

Privođenje Ivana Božića, arhivska fotografija

Vladimir Dugandzic/Cropix/Cropix

Policajac je tom prilikom, s obzirom na to da je nakon naleta doslovno ‘odletio‘ desetak metara dalje, zadobio teške i po život opasne ozljede te je desetak dana kasnije zrakoplovom Vlade prebačen u zagrebačku bolnicu gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

U potragu za Božićem, kojeg su uhvatili s odmakom od dva dana u popodnevnim satima skrivenog u jednoj kući u Solinu, angažirani su bili svi rodovi policije. A svega nekoliko sati nakon događaja, splitska policija objavila je snimke nadzorne kamere na kojima se vidi Golf kako juriša Ulicom Domovinskog rata. Nakon što su tako detektirali i vozača, javno su objavili njegovo fotografiju pritom moleći građane za pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:27