NESREĆA U ZAGREBU

Operiran djelatnik Čistoće na kojega je naletio pijani vozač: ‘Čeka ga još najmanje jedna operacija‘

Nenad Somun, voditelj dežurne službe Klinike za traumatologiju KBC-a "Sestre milosrdnice", rekao je da ozlijeđeni radnik nije životno ugrožen

U djelatnika Čistoće zabio se 47-godišnji vozač koji je pao alkotest

 Čitatelj Jutarnjeg lista

Djelatnik Podružnice Čistoća Zagrebačkog Holdinga Mijo M. (58) koji je u subotu u prometnoj nesreći koja se dogodila u zagrebačkoj četvrti Kustošija zadobio teške tjelesne ozljede operiran je istoga dana u Klinici za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice u Zagrebu i trenutno se nalazi izvan životne opasnosti, piše HRT.

"Djelatnik Čistoće zadobio je otvoreni prijelom potkoljenice. Operativno je zbrinut, primarno zbog potencijalnih komplikacija vanjskom fiksacijom i obradom rane. Čeka ga još najmanje jedna operacija da bi se to definitivno zbrinulo, kada koža bude dopuštala. Sada je u tijeku daljnja obrada. Neurocirkulatorni status tog stopala i funkcija prstiju su uredni. Nije životno ugrožen. Ono što su potencijalne komplikacije su, ne daj Bože, infekcija i kompartment sindrom zbog čega sada pratimo stanje cirkulacije i oticanje eventualno te noge", rekao je Nenad Somun, voditelj dežurne službe Klinike za traumatologiju KBC-a "Sestre milosrdnice".

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković zatražili su u subotu strogu kaznu za vozača osobnog automobila koji je prošle noći izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen radnik komunalnog poduzeća Čistoća.

Ističu kako su radnici Čistoće i drugi radnici Zagrebačkog holdinga, ZET-a i žurnih službi na prometnicama svaki dan i noć te pozivaju na pojačane policijske kontrole radi sigurnosti radnika u obavljanju njihove javne dužnosti, priopćili su iz Grada Zagreba.

Gradonačelnik Tomašević i predsjednik Uprave ZG holdinga posjetili su danas ozlijeđenog radnika u bolnici, a voditelj Čistoće Davor Vić već je razgovarao s vozačem i komunalnim radnikom koji su bili u timu s teško ozlijeđenim radnikom, ponudio im psihološku i svaku drugu pomoć, priopćili su iz Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:40