RUŽAN INCIDENT

Opća makljaža na krštenju djeteta u ZG restoranu, slavljenici pretukli bend, otac vikao pjevačici da je kurva!?

Četiri osuđenika bendu na koji su fizički nasrnuli i čiju su opremu oštetili morat će platiti odštetu, dvojica idu u zatvor!

Ilustrativna fotografija

 Screenshot/YouTube

Što reći kad obiteljska proslava krštenja djeteta u poznatom zagrebačkom restoranu Spare Ribs Grill naprasno se prekine napadom i vrijeđanjem pjevačice benda Bonus? I ne samo to. Dvoranom su počeli energično letjeti i dijelovi opreme benda te instrumenti. Zatim su uzavrelom atmosferom počeli letjeti i stolci, čaše i boce. A kao kulminacija strasti je nakana i da se teško ozlijedi, voditelj benda Damir J. koji je dobio šakom u glavu, dok su na tlu završila dvojica gostiju koje su slavljenici u nasrtaju srušili.

Primitivne su to scene od 11. ožujka ove godine opisane u policijskoj kazneno prijavi nastaloj nakon intervencije u restoranu na Rudeškoj cesti. Slučaj je na kraju završio i na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na kojem su se četvorica junaka suočila sa presudama i to po kratkom postupku jer su se nagodili sa tužiteljstvom.

Pa je tako Stjepan J. (31) osuđen na 13 mjeseci zatvora od čega pola godine mora provesti iza rešetaka dok ostatak od sedam mjeseci je uvjet na četiri godine. Njegov brat Petar J. (25) osuđen je na devet mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje, Mijo M. (49) na osam mjeseci uvjetno na četiri godine dok je jedino Danijel M. (25) dobio bezuvjetnu kaznu od devet mjeseci robije. Svakome se u sankciju uračunavaju mjeseci provedeni do sada iza rešetaka. Na sve to morali su u trenutku objave presude, oštećenom Damiru J. iz benda platiti 3000 eura, a pjevačici 100 eura. Dužni su snositi solidarno i troškove suda te vještačenja od 900-tinjak eura.

Prema presudi, sve je krenulo oko 21 sat 11. ožujka kada je otac djeteta slavljenika, Stjepan J. počeo vikati na pjevačicu i nazivati ju ku*vom. Zatim je krenuo udarati orkestrirano po mikrofonu rukama a nogom po stalku zvučnika benda. U tome su mu se vrlo brzo pridružili i njegov brat Petar i Danijel M. pa su svi zajedno nastavili lupati po opremi i instrumentima benda Bonus. Dva velika zvučnika sa stalcima, tri mikrofona, tri tableta, elektroakustična gitara, bas gitara i tablet doslovno su letjeli prostorom.

Te scene se nikako nisu svidjele užasnutim članovima benda koji su odmah krenuli negodovati pa je Danijel M., s ciljem da teško ozlijedi vođu benda Damira J. fizički na njega nasrnuo udarivši ga glavu šakom. Braća, pak, sa Mijom M. su svu silu odlučila iskaliti na dvojici gostiju koje su oborili na tlo. Stjepan i Mijo su jednog gosta cipelarili po glavi i tijelu dok je ležao kraj šanka na podu, a Petar je na njega bacao stolicu, boce i čaše. Izudaranom muškarcu priskočio je u pomoć drugi gost pa je i on dobio staklenom bocom.

Osim materijalne štete, sukus svega je i niz ozljeda – vođa benda Damir J. je ujedno dobio i višeiverni prijelom nosih kostiju i nosne pregrade s pomakom ulomaka i krvarenjima, jedan gost je dobio niz oguljotina i podljeva, a drugi je osim razderotina i podljeva pretrpio i prijelom zubne krune.

Inače, trojica od četvorice osuđenih su od prije poznati policiji i pravosuđu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:32