PODMETNUT POŽAR U SPLITU

Obračun narko bandi: Spominje se 35.000 eura duga za kokain i bacanje bombe na aute u Solinu

U noćašnjem požaru je potpuno izgorio osobni automobil golf i devet motocikala, a oštećena su još četiri osobna automobila
 Paun Paunovic/Cropix

Službeno je potvrđeno kako je plamen na vozilima u garaži na Pujankama podmetnut što potvrđuje da se nastavljaju sukobi u narko miljeu oko dugova za drogu, piše Slobodna Dalmacija. Kako je javljeno iz PU splitsko-dalmatinske, u odnosu na požar koji je u četvrtak oko 23.20 sati izbio u garaži u Tijardovićevoj ulici u Splitu, utvrđeno je da je podmetnut.

Policijski službenici su u petak ujutro započeli obavljanje očevida tijekom kojeg je utvrđeno postojanje elemenata kaznenog djela. Utvrđeno je da je požar podmetnut radi čega se provodi kriminalističko istraživanje i traganje za počiniteljima.

U požaru je u potpunosti izgorjelo jedno osobno vozilo marke Golf i devet motocikla. Oštećena su još četiri osobna vozila: Nissan, Audi, Mercedes i Suzuki. Među motociklima izgorjelima u garaži su bili smješteni i Suzuki Burgman, Yamaha T MAX i Yamaha JZF-R1.

Ukupna materijalna šteta će se naknadno utvrditi. Garažu su kao sklonište automobila i motocikla koristili dileri iz Splita i Solina kako bi spriječili upravo ovo što im se dogodilo, da im konkurencija u poslu i dobavljači narkotika kojima su ostali dužni zapale vozila.

image
Josko Ponos/Cropix

Jedan od njih živi na Pujankama, a redovito radi sa solinskom ekipom koja se osim dilanjem bavi i ugostiteljstvom. Već sada se paljevina na Pujankama povezuje s bacanjem ručne bombe pod automobile prije mjesec i pol dana oko 22 sata u Solinu u ulici Gašpini.

Tada su oštećena četiri vozila: dva BMW-a, Volkswagen Polo i Opel Vivara od kojih su dva u vlasništvu članova obitelji M.K.-G. (42), otprije poznatog policiji, ali i pravosuđu, po preprodaji opojne droge. Članovi njegove uže i šire obitelji koriste navedeno parkiralište, ali ne radi se o zemljištu u njihovu vlasništvu.

Tada je M.K.-G. za medije izjavio kako se ne radi ni o kakvom napadu na njega već da je tu večer u blizini bila svadba s koje je naišao jedan od gostiju i bacio topovski udar koji je slučajno oštetio automobile. Kazao je kako je davno izišao iz kriminalnog života i ima restoran na Hvaru te drži kafić u Splitu.

image
Josko Ponos/Cropix

Nesretna slučajnost je i ovaj put htjela da se među vozilima izgorjelim u garaži na Pujankama nalaze i ona koje koristi M.K.G.. Naime, unatoč tome što su mu kuća i okućnica u Solinu osigurane nadzornim kamerama, svoje motocikle i skupocjeni automobil držao je u garaži na Pujankama, kod svog vjernog suradnika u poslu koji je tu također parkirao vozni park.

Unatoč njegovom demantiranju povezanosti s kriminalnim životom, i tada i sada se istražuju priče da je uzrok svađa i sukoba dug od 35.000 eura za turu kokaina iz Zadra. Zbog istog duga je prošlo ljeto u kafiću u Solinu umalo došlo do obračuna vatrenim oružjem kada su uhićene dvije muške osobe i zaplijenjeno je oružje.

image
Josko Ponos/Cropix

Jednog od ta dva uhićena muškarca je u poznatijoj solinskoj teretana ispljuskao vlasnik jednog od vozila koja su bila smještena u garaži na Pujankama. U svakom slučaju pune ruke posla za policijske inspektore, tim više što osobe iz tog miljea ne surađuju u otkrivanju počinitelja jer time inkriminiraju i sebe.

Problem je, međutim, što među vozilima u garaži nisu samo ona koja koriste kriminalci. Da ne spominjemo aspekt kako je u neposrednoj blizini osnovne škole dilersko leglo, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:12