NEUZVRAĆENA LJUBAV

OBRAČUN ISPRED STARAČKOG DOMA ‘Bio je 7 godina u zatvoru, pa me zbog žene prebio pištoljem’

Policajci tragaju za Tomislavom O. (34) koji je s više hitaca iz pištolja izbušio žrtvin kombi
 Boris Kovačev/CROPIX

Nepregledna kiša psovki, ulična strka, tučnjava a potom najmanje četiri ispaljena hica iz pištolja uznemirila su stanare zagrebačke Stubičke ulice u ponedjeljak oko 7,30 sati i to ispred privatnog staračkog doma Vila Tajana!

U suludom obračunu lakše je ozlijeđen Dominik P. (36), partner vlasnice Doma za starije i nemoćne osobe Tajane K. M. (38) te poznanik Tomislav O. (34) koji se u njegovu suprugu, navodno, zaljubio do ušiju. Bjegunac koji je lani izašao iz zatvora, s pištoljem u ruci pobjegao je u nepoznato izgubivši se u gradskoj vrevi, a Tajana i dijete te njezin suprug jedva su spasili žive glave.

Zaljubljen do ušiju

- Vrata doma uvijek su otvorena. Upao je unutra i krenuo vikati: “Zaklat ću te! Pucat ću vam u glavu!”. Tri puta me raspalio pištoljem po glavi! Tukli smo se. Poslao sam suprugu i dijete kod susjede da se spase, a ja sam krenuo trčati po ulici dok se on iživljavao nad mojim nedavno kupljenim kombijem! Propucao ga je cijelog. Pretrpio sam neviđeni šok. Umalo smo svi izgubili glave. A taj čovjek nije normalan. On se u moju ženu valjda ludo zaljubio. Dolazio je u kuću sa ženinim bratom čiji je prijatelj. Lani je izašao iz zatvora, mislim nakon sedam godina, a gulio je zbog nekog pokušaja ubojstva ili ubojstva - priča vidno šokirani 36-godišnji Dominik P. koji je, umjesto da realizira poslovne planove, početak tjedna je proveo u policijskoj postaji.

Policijski očevid, skupljanje čahura i izuzimanje dokaza, potrajalo je punih pet sati, a za razliku od osoba koje smo zatekli u Vili Tajani i koje kažu da se ništa strašno nije dogodilo, ostali stanari ulice bili su zgroženi prizorom propucanog kombija, fizičkim obračunom i Dominikom koji je krvave glave jurišao po cesti. Svemu je, doznajemo, prethodila žestoka prepirka Tajane i nesretno zaljubljenog Tomislava koji se u sekundi uhvatio u koštac sa “suparnikom”.

- Ulicom su odjekivale psovke. Muški glas je grmio: “J... ti mater da ti j...! Nebo se okrenulo od uvreda. Ulica je, inače, mirna pa se sve vrlo dobro čuje. Kroz san sam čula i struganje cipela po betonu. Uslijedila je pucnjava. Kad je ispaljen prvi hitac, protrnula sam.

Ako ne ide - ne ide

Na slične zvukove navikli smo samo kad dopiru s malih ekrana. Staklo je popucalo pa sam pogledala kroz prozor. Crveni kombi koji nam je tek posljednjih dana pristigao u ulicu i parkira se tamo, imao je razbijena stakla - ispričala je jedna od stanarki Stubičke ulice pod dojmom vatrenog okršaja i premlaćivanja.

Vrlo brzo stigli su policajci koji su ogradili mjesto očevida i krenuli tražiti dokaze.

- Dominik je utrčao u kafić. Bio je totalno izbezumljen i jedva je promrmljao od straha: “Napadnut sam. Dobio sam pištoljem po glavi. Vidio sam napadača”. Zatim su došli policajci. Mislim da se Dominik prvo otišao kući presvući, a onda je s njima otišao u policijsku postaju. Ako ljubav ne ide, ne ide. Pa ne treba forsirati nešto što ne funkcionira, a to je očito bilo sa tim drugim čovjekom koji je pobjegao.

Mahnita pucnjava

On je osoba sa druge strane zakona tako da mu bježanja, policijske lisice i rešetke očito nisu nepoznanica. Koliko sam upoznat, nije dugo prošlo da je izašao iz zatvora - priča šokirani drugi susjed prisjetivši se lanjskog obračuna na istom mjestu. Već je, pojašnjava, tim ljudima gorio automobil.

- Kako je starijoj populaciji koja koristi usluge Vile Tajane, najbolje je ni ne razmišljati. Dobro je da u pucnjavi nema kolateralnih žrtava. Očito se pucalo mahnito. Oštećenja od tri metka vidljiva su na prednjem staklu, dok bočnog i stražnjeg stakla kombija više nema. Nije lako nastaviti dalje nakon spoznaje da nekom smetaš i da ti želi, pod svaku cijenu, nauditi - priča još jedan stanar iz ulice.

Naoružan i opasan

Naoružanog i iznimno opasnog bjegunca policajci će, kad mu uđu u trag, najvjerojatnije kazneno prijaviti za nanošenje ozljeda, pokušaj ubojstva te dovođenje u opasnost života i imovine. Utvrđuje se i odakle mu pištolj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:05