NAKON PRESUDE

Obitelj ubijenog hrvatskog rukometaša Denisa Tota za Jutarnji: ‘Hvala makedonskom pravosuđu‘

Skopski je sud pod predsjedanjem sutkinje Elene Ilievske-Josifović osumnjičenoj trojci izrekao ukupno 52 godine zatvora

Denis Tot

Dan nakon što je na Osnovnom kaznenom sudu u Skoplju izrečena nepravomoćna presuda kojom je troje mladih Makedonaca osuđeno na dugogodišnje zatvorske kazne za smrt Denisa Tota (27), mladića iz Đakova, koji je igrao rukomet za skopski klub Butel, Jutarnjem listu se putem svog pravnog zastupnika Ivana Stanića obratila obitelj tragično preminulog Denisa.

‘‘Poštovani, obraćamo Vam se kao zastupnici obitelji pok. Denisa Tota, a povodom jučerašnje nepravomoćne odluke suda u Skoplju, u Republici Sjevernoj Makedoniji, kojom su počinitelji kaznenog djela teškog ubojstva pok. Denisa Tota osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Pružena pomoć

Ovim putem obitelj pok. Denisa Tota želi zahvaliti nadležnim tijelima kaznenog progona Sjeverne Makedonije, Sudu, nadležnom državnom odvjetništvu te policiji na dosadašnjem postupanju.

Također, važno je naglasiti kako su svu potrebnu pomoć u teškim trenucima za obitelj Tot pružili djelatnici Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih poslova te Ministarstva pravosuđa, pri čemu su obitelji posebnu pozornost i pomoć pružili g. Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, g. Vili Beroš, ministar zdravstva te g. Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova kao i gđa Nives Tiganj, veleposlanica RH u Sjevernoj Makedoniji‘‘, stoji u pismu, gdje se navodi i kako obitelj još uvijek ne želi konkretnije komentirati presudu jer je riječ o prvostupanjskoj kazni.

Hvala i Jutarnjem

‘‘Obitelj Tot će pomno pratiti i iščekivati daljnji nastavak žalbenog postupka u predmetu, a u nadi da će drugostupanjski sud na pravedan i adekvatan način pravomoćno odlučiti o odgovornosti počinitelja ovog teškog kaznenog djela u kojem je njihov Denis izgubio život. Na koncu, ovim putem obitelj Tot želi zahvaliti na razumijevanju svim hrvatskim medijima, osobito Jutarnjem listu, koji su poštovali njihovu tugu i teške trenutke u proteklih nekoliko mjeseci‘‘, stoji u pismu koje u ime obitelji Tot potpisuje odvjetnik Stanić.

Podsjetimo, skopski je sud pod predsjedanjem sutkinje Elene Ilievske-Josifović osumnjičenoj trojci izrekao ukupno 52 godine zatvora. Angelo Georgievski (28) i Klementina Lefkovska (19) nepravomoćno su osuđeni na po 18 godina zatvora dok je Andreju Kostovskom (19) izrečeno 16 godina zatvora. Sudilo im je jer su u noći sa 6. na 7. travnja ove godine u Skoplju na smrt pretukli Denisa Tota ispred noćnog kluba Privilege u kojem su prethodno bili zajedno. Mladić je uslijed nagnječenja mozga te kobne ozljede leđne moždine preminuo 8. travnja u skopskoj bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:50