MAJKA DVOJE DJECE

OBITELJ PJEŠAKINJE KOJU JE MLADIĆ PREGAZIO BMW-om 'Moju je Nenu od života dijelilo par koraka...'

Antonio M. (18) pregazio je Nevenku Nestić BMW-om koji zbog dobi nije ni smio voziti
Velika Gorica, Mala Buna, 030914.Na drzavnoj cesti D31 u Maloj Buni kod Velike Gorice vozac automobila je usmrtio pjesaka. Policija obavlja ocevid.Foto : Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Nevenku Nestić (53), majku dvoje djece, pred kućnim je pragom u Maloj Buni kod Velike Gorice u utorak navečer ubio mladi vozač Antonio M. (18).

Medicinska sestra Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević vraćala se kući s posla kad je na nju u 21.30 sati snažnim BMW-om peticom bez registarskih oznaka, koji zbog svoje dobi nije ni smio voziti, naletio mladić iz Kravarskog. Antonio M., koji čak nije imao ni vozačku dozvolu, nije se zaustavio nego je odjurio s mjesta tragedije. S njim su u jurilici navodno bila dvojica prijatelja.

Nešto više od sat vremena kasnije dečki su se vratili na mjesto nesreće okruženo policijom.

Bezobrazluk vozača

Članovi obitelji Nestić ne nalaze riječi kojima bi opisali kako se osjećaju. Doznali su da je u subotu Antonio nabrijani BMW dobio na dar od djeda koji ga je, pak, kupio istog dana od jednog susjeda.

- Nekoliko koraka dijelilo je moju Nenu od života. Gledao sam televiziju i začuo udarac, kao da je nešto eksplodiralo. Izašao sam u dvorište, bio je mrak. I Nevenkinu bratu je to bilo čudno pa smo krenuli niz ulicu. Na pješačkom prijelazu ugledao sam torbu i plaćeni račun na prezime Nestić. Torba je bila njezina. Ništa mi nije bilo jasno. Krenuo sam prema trafostanici. Gledao sam u mokru travu. 270 metara od zebre i kuće ležala je moja ljubav. Pokušavao sam je dozvati. Oči se nisu otvarale. Prizor je to koji će mi do kraja života ostati urezan u pamćenje - ispričao je nakon neprospavane noći shrvani Vlado Nestić, suprug poginule žene. Ne može shvatiti bezobrazluk vozača koji je pobjegao.





Testirao jurilicu

Nevenka je, kao i uvijek kada se vraćala s posla, izašla iz autobusa na obližnjoj stanici. Trebala je samo prijeći cestu preko pješačkog prijelaza, malo prošetati i zagrliti supruga, pitati jednu od kćeri koja je trudna kako je...

No, tada je u plavom BMW-u naišao 18-godišnji Antonio, koji je baš te kišne večeri morao testirati jurilicu i pokazivati se prijateljima.

Sklizak kolnik, neprilagođena brzina, mrak i neiskustvo u sekundi su obitelj zavili u crno. Mještani su također u šoku. Nesavjesnog vozača svi znaju te dodaju kako mu sjedanje za upravljač još kao maloljetniku nije bilo strano. Prema pričanjima susjeda, BWM je u tom naseljenom dijelu, gdje je dopušteno 60 km/h, vozio najmanje 100 km/h. Tragovi kočenja nisu bili primjetni.

Ranko Suvar / CROPIX
Mala buna, 030914.Malobunska ulicaMjesto gdje je poginula zena od naleta automobila na pjesackom prijelazu.Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Trudnoj kćeri pozlilo

- Kad je čula da joj je majka stradala, jednoj od kćeri u visokom stupnju trudnoće je pozlilo. Završila je u bolnici i bebu očekuje svaki čas. Nismo nametljiva obitelj, živimo povučeno. Volimo medicinu. Nevenka je cijeli život radila u laboratoriju koji je prvi započeo problematizirati i rješavati slučajeve za AIDS. Ovaj Nevenkin rodni kraj slovi kao miran, ali nakon ovog teško će se uklopiti u svakodnevicu. Umrla mi je na rukama, pred kućom ... - dodaje još očajni suprug poginule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 15:25