DROGA ZAKOPANA U ZEMLJU

Obišli smo lokacije na kojima je policija našla 100 kg kokaina: ‘Podstanar mi nije bio sumnjiv‘

Ispred drvene kuće zakračunata su vrata te je parkiran luksuzni BMW terenac bugarskih registracija

Kuća u Donjoj Kupčini i zgrada u zagrebačkom naselju Kraljevec, lokacije na kojima je pronađen kokain

 Damir Krajač/CROPIX/MUP

Reporteri Jutarnjeg obišli su u srijedu dvije lokacije na kojima je nađeno 100 kilograma kokaina, a koji se dovodi u vezu s kriminalnom skupinom na čelu s uhićenim 57-godišnjakom.

Riječ je o drvenoj kući u Donjoj Kupčini, te suterenskom stanu u elitnom zagrebačkom naselju Kraljevec.

U Donjoj Kupčini nismo imali previše sreće. Mještani su zauzeli stav "ne bi se šteli mešati". Priznaju da je u posljednje vrijeme ovdje bilo dosta policije. Otkrivaju nam tek da je kuću prije dvije godine prodao njen vlasnik jednom "vikendašu", no onda ju i on ovo ljeto prodao. Mještanin G.B. (podaci poznati redakciji), kaže kako nikada nije vidio ništa sumnjivo do dolaska policije.

Ispred drvene kuće zakračunata su vrata te je parkiran luksuzni BMW terenac bugarskih nacionalnih registracija. Uokolo je tek ledina i jedan plastenik, a malobrojni susjedi na koje smo naišli samo su nam ponavljali "mi s time nemamo nikakve veze".

image

Kuća u Donjoj Kupčini gdje je pronađen zakopan kokain

/Cropix
image

Kuća u Donjoj Kupčini gdje je pronađen zakopan kokain

/Cropix
image

Kuća u Donjoj Kupčini gdje je pronađen zakopan kokain

/Cropix
image

Kuća u Donjoj Kupčini gdje je pronađen zakopan kokain

/Cropix

Nešto malo više doznali smo u Kraljevcu, na adresi Kraljevec 8a, gdje je stambena zgrada u čijem je suterenskom stanu također pronađena veća količina droge. Dalibor Milanović, predstavnik stanara, kazuje nam kako je tog utorka, kada je pretres stana bio u tijeku, bio sa svojim dečkima s nogometa, pa ne zna što se točno dogodilo, ali nas upućuje na vlasnika stana M.Č. (podaci poznati redakciji), koji živi svega nekoliko desetaka metara dalje. Spremno nam otvara, ali, kaže, ne može previše otkrivati jer mu je tako rekla policija. Očevidu je prisustvovao, no detalje ne otkriva.

Pitamo ga može li nam barem otkriti ime svog podstanara, a kaže da ne može ni to, ali da se radi o starijem gospodinu koji je uvijek bio ljubazan i ničime nije izazivao sumnju. Njihov poslovni odnos trajao je oko dvije godine, 57-godišnjak je navodno vlasnik poslovnog prostora na adresi Pantovčak 26. Taj je prostor odlučio "trampiti" s M.Č., na način da je M.Č. dobio prostor u korištenje, a zauzvrat dao na korištenje maleni suterenski stan. Nikada nisu, kaže, razgovarali o tome što će mu taj stančić, a nisu imali ni ugovor o najmu.

image

Vrata stana (bijela) gdje je policija pronašla kokain u naselju Kraljevec u Zagrebu

/Cropix
image

Zgrada u Zagrebu gdje je također pronađena droga u naselju Kraljevec

/Cropix
image

Zgrada u Zagrebu gdje je također pronađeena droga u naselju Kraljevec

/Cropix
image

Zgrada u Zagrebu gdje je također pronađena droga u naselju Kraljevec

/Cropix
image

Zgrada u Zagrebu gdje je također pronađena droga u naselju Kraljevec

/Cropix

Kako je Jutarnji opsežno izvještavao, na dvjema, kilometrima udaljenim lokacijama, jednoj na području Zagreba i te drugoj na području Jastrebarskoga, policija je u zemlji pronašla oko 100 kg visokokvalitetnoga kokaina. Droga je navodno bila zakopana u metalnim bačvama na zemljištima koja se povezuju s jednim muškarcem koji se već nekoliko mjeseci nalazi u istražnom zatvoru zbog optužbi na trgovanje kokainom, a PNUSKOK je nastavljajući istragu u tome slučaju, nedavno došao do saznanja o potencijalnim novim lokacijama gdje je osumnjičeni možda sakrio drogu.

Čitava akcija počela je 4. studenoga ove godine kada su PNUSKOK i USKOK uhitili 57-godišnjega državljanina Makedonije te troje njegovih navodnih pomagača zbog optužbi da su na području Zagreba prodavali kokain. Tada su kod njih zaplijenjena 4 kilograma ove droge, te su pronađeni pištolji i novac. Policija je tada izvijestila kako su osim 57-godišnjaka uhićeni još dvoje Makedonca te jedna državljanka RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 07:07