MATEUSZ MORAWIECKI

O nesreći autobusa oglasio se poljski premijer, čuo se s Plenkovićem: ‘To su sve bili hodočasnici...‘

Morawiecki je status na Twitteru objavio u trenutku kada je službena brojka poginulih bila 11, a ozlijeđenih 34
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Poljski premijer Mateusz Morawiecki na Twitteru se u subotu ujutro oglasio o stravičnoj prometnoj nesreći u kojoj je, prema posljednjim podacima, poginulo 12, a ozlijeđene su 43 osobe. Kao što smo izvijestili, svi unesrećeni državljani su Poljaci koji su bili u autobusu na putu za Međugorje.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima na autocesti A4 između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba. Morawiecki je status na Twitteru objavio u trenutku kada je službena brojka poginulih bila 11, a ozlijeđenih 34.

- Jutros je 11 ljudi poginulo u tragičnoj nesreći poljskog autobusa kod Varaždina u Hrvatskoj. Ozlijeđeno je i hospitalizirano njih 34. Bili su hodočasnici na putu za Međugorje. Htio bih izraziti najdublju sućut obiteljima žrtava, napisao je Morawiecki.

- O pojedinostima ove tragedije jutros sam razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem koji me je izvijestio o sveobuhvatnom angažmanu hrvatskih hitnih medicinskih službi. Naredio sam našim konzularnim službama da daju punu podršku sudionicima nesreće, naveo je Morawiecki.

Na Twitteru se u međuvremenu oglasio i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je potvrdio da je razgovarao s poljskim kolegom.

- Razgovarao sam s poljskim premijerom Mateuszom Morawieckim povodom strašne prometne nesreće u blizini Brezničkog Huma u kojoj je poginulo 12 poljskih građana. Uime Vlade RH izrazio sam sućut obiteljima poginulih, izvijestivši da su sve službe anagažirane i da se ozlijeđenima pruža pomoć, napisao je Plenković na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:50