CIRKUS NA SUDU

Novi ispad divljaka iz BMW-a: Počeo je urlikati, a onda je tek priredio pravi šok za policajce!

Marko G. uhićen je nakon 16 sati bježanja i to zbog dvije prijetnje te nanošenja teške tjelesne ozljede poznanici
 Tomislav Krišto/CROPIX

Dok se 58-godišnja žena oporavlja u bolnici od posljedica brutalnog premlaćivanja na Silvestrovo u Zagrebu, uhićeni Marko G. (34) priredio je u "dežurani" zagrebačkoga Županijskog suda pravi šok čekajući odluku suca istrage o istražnom zatvoru.

Kako doznajemo, Marko G. je urlao te se rastrojeno ponašao, a u jednom trenutku odlučio je skinuti odjeću sa sebe. Sudac istrage mu je na kraju odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a kako smo već pisali jučer, u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva neposredno prije nego što je optuženi trebao iznijeti obranu vještak psihijatar je zaključio da Marko G., s kojim se uopće nije moglo razgovarati, nije procesno sposoban.

Zahtjev odvjetnika

Trenutno se nalazi u zatvorskoj sobi za izolaciju, tzv. gumenjari, a njegov odvjetnik podnio je zahtjev za prisilnom hospitalizacijom s adekvatnom psihijatrijskom skrbi.

Podsjetimo, Marko G. uhićen je nakon 16 sati bježanja, i to zbog dvije prijetnje, nanošenja teške tjelesne ozljede poznanici i obijesne vožnje kroz centar Zagreba. U vrijeme tog divljanja ni u krvi ni urinu nije imao alkohola ni droge.

Žrtva je pak, kako doznajemo, ispričala da je napadač, kojeg poznaje otprije, čim je došao do nje u Šestine, rastrojeno počeo govoriti o nekom dugu od 85.000 kuna ili eura te da se razgovor snima, a da ga snima agentica SOA-e koja je s njim u BMW-u ispred autopraonice.

Potom ju je brutalno počeo udarati nogama i šakama, a nakon toga je pobjegao u centar grada, gdje je, kršeći prometne propise, izazvao ulični darmar. Autom je naletio na motocikl te ga odbacio na nogostup, a zatim je kod Trga Republike Hrvatske pomeo metalne stupiće.

Nekontrolirano kretanje

U nekontroliranom kretanju na kraju je sletio s kolnika na travnati dio Mažuranićeva trga, gdje je udario u stablo. Umjesto da stane i pričeka policiju, Marko G. se dao u bijeg. Inače, žrtve, 58-godišnjakinja i njezina kći, rodbinski su povezane s muškarcem čijeg se suoptuženika povezuje s bombaškim napadom iz rujna 2020. na lokal Markova oca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:15