NEOPISIVA TUGA

Novi detalji tragedije kod Mostara: Biznismen i tajkunov sin izazvali nesreću u kojoj je stradala obitelj

BiH mediji pišu kako je Doko dodatno stisnuo papučicu gasa ne dozvolivši Primorcu Grgiću pretjecanje

Mate Primorac Grgić i Mile Doko (u krugovima) i ono što je ostalo od Renaulta Scenica obitelji Krstić

 Facebook/Screenshot

Stravična tragedija u kojoj je stradala čitava jedna obitelj, smrtno otac Boris (35) i majka Marijana (34) Krstić te njihov 9-godišnji sin, a liječnici se još uvijek bore za život njihove 3-trogodišnje curice, očito je rezultat obijesne vožnje alkoholiziranih vozača za volanima skupocjenih BMW-a i Mercedesa, tajkuna Mate Primorca Grgića (46) i Mile Doke (31).

Prema pisanju sarajevskog lista Dnevni avaz, nesreću je uzrokovao Primorac Grgić (46) svojim BMW-om X5, nepropisno i prebrzo pretječući na dionici na kojoj je brzina ograničena na 60 km/h, te je tom prilikom udario u Mercedes kojega je pretjecao i kojim je upravljao Mile Doko (31), onda i u BMW koji je vozio 22-godišnji L.Š., a potom se dogodio i fatalni direktni udar u automobil četveročlane obitelj Krstić koja je u Renault Scenicu naišla iz suprotnog pravca, vraćajući se s obiteljskog izleta.

Napominjemo kako je ovo tek neslužbena verzija do koje su došli novinari u BiH, istraga u tijeku te se službeni rezultati istrage tek očekuju, pa stoga valja i s rezervom valja uzeti objavu kako je Doko dodatno stisnuo papučicu gasa ne dozvolivši tako Primorcu Grgiću pretjecanje, te su obojica tako paralelno jurila magistralom.

U nesreći je poginuo vozač koji ju je navodno i skrivio - Mate Primorac Grgić, dok je vozač Mercedesa prošao bez ozljeda. Još tri osobe iz drugog BMW-a su teško ozlijeđene, L.M. (35), R.V. (45) i K.J. (24).

Portal Hercegovina.info piše da je "na dionici magistralne ceste M-17, došlo je do utrkivanja vozila BMW X5 i Mercedesa", kao i da je "vozaču Mercedesa Mili Doku izmjerena koncentracija od 2,5 promila alkohola u krvi". Obojica su, navode mediji u BiH, prije toga slavili krštenje djeteta u jednom mostarskom restoranu te su uputili kućama u Čitluk (Primorac Grgić), odnosno u Međugorje (Doko).

Portal navodi da je Primorac Grgić bio biznismen, te se bavio ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora, dok je Doko sin tajkuna Ivana Doka, vlasnika poduzeća za trgovinu na veliko Andrea & Giovanni iz Čitluka te jednog od najbogatijih ljudi u Hercegovini.

- Tvrtka je lani imala 136 milijuna kuna prihoda, a slične je prihode imala i 2020. i 2019. Ivan Doko također je vlasnik novoosnovane firme I.M.T. DOKO & Co. - navode bosanskohercegovalki mediji, kao što pišu i da je Doko od ranije bio poznat po brzoj vožnji.

Sahrana Mate Primorca obavit će se sutra u Čitluku, a u Mostaru je za tragično stradalu obitelj proglašen dan žalosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:56