KAOS U DUBRAVI

Novi detalji o sukobu huligana: Doznali smo kakve je informacije policija imala još u petak

Je li sukob u Zagrebu samo uvertira u puno žešći sukob u Varšavi, teško je predvidjeti
 Screenshot

Zagrebačka policija jučer nije imala nove informacije o sukobu navijača Dinama i Legije u utorak oko 21.30 sati u Dankovečkoj ulici u Dubravi, ali već su dan prije naveli da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Međutim, iz nekoliko smo izvora doznali da je već u petak policija imala informacije da u Zagreb stiže oko 500 navijača Legije, ali i da se BBB-i od ponedjeljka intenzivno pripremaju za sukob s njima te da u Zagreb dolaze i pripadnici te navijačke skupine iz drugih hrvatskih gradova.

Na glavnom poprištu sukoba, prostoru nedaleko od trgovačkog centra i benzinske crpke u Dubravi bilo je ostataka baklji i bengalki, razbijenih čaša i flaša, limenki i drvenih palica s čavlima.

Adam M. M., 35-godišnji navijač Legije koji je u tom sukobu izvukao najdeblji kraj jer mu je slomljena bedrena kost desne noge operiran je u zagrebačkom KBC-u. Kako smo doznali, on je bio dio službene delegacije poljskog kluba, a kako je teško ozlijeđen policija, koja je dopratila Hitnu pomoć u bolnicu, tek treba ustanoviti. Većina navijača Legije koju je policija zatekla bila je prepraćena do granice ili do odredišta na Jadranu gdje su nastavili ljetovanje.

Policija je izvijestila da je pravodobnom intervencijom spriječila i teže posljedice sukoba, a koliko su one mogle biti teške dovoljno je zamisliti što bi se dogodilo da je neka od zapaljenih baklji doletjela na prostor benzinske crpke.

Ovako osim teške ozljede navijača Legije, kojemu je klub platio operaciju u Zagrebu, prema policijskom izvješću oštećeno je pet ugostiteljskih objekata te tri parkirana vozila.

Riječ je o četiri ugostiteljska objekta u Dankovečkoj ulici, jednom u Ulici Dubrava te dva osobna automobila marke VW Golf, oboje zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 49-godišnjaka i 54-godišnjaka te Audi A4 njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo 26-godišnjaka.

Je li sukob u Zagrebu samo uvertira u puno žešći sukob u Varšavi, teško je predvidjeti. Naime, u ovoj fazi natjecanja gostujući navijači ne mogu na stadion, ali sasvim je izvjesno da bi, odluče li se navijačke skupine Dinama na put u Varšavu, tamo mogli biti lovina Teddy boysa, navijačke skupine Legije koja slovi za jednu od najnasilnijih u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:47