PO POVOLJNIJOJ CIJENI

Nova afera u HV-u: Pripadnik specijalne postrojbe u svom dvorištu imao improviziranu benzinsku postaju

U dvorištu kuće imao je improvizirani spremnik od dvije tisuće litara, a gorivo je kod njega bilo dvije i pol kune jeftinije nego na crpkama

Ilustrativna fotografija

 Darko Tomas/Cropix

Pripadnik specijalne postrojbe Hrvatske vojsce priveden je zbog sumnje da je kraj Splita ilegalno preprodavao gorivo, javlja Dnevnik.hr.

Dočasnik Hrvatske vojske gorivo je prodavao ispred obiteljske kuće. U dvorištu je imao improvizirani spremnik od dvije tisuće litara s brojčanikom i pištoljem za lijevanje, a gorivo je kod njega koštalo dvije i pol kune manje nego kod etabliranih trgovaca. Transakcije je ugovarao telefonskim putem.

Istragu slučaja pokrenula je vojna policija te potom slučaj predala Ministarstvu unutarnjih poslova. U slučaj se uključilo i Državno odvjetništvo.

Dnevnik.hr navodi da bi Istraga trebala pokazati je li imao pomagača i kako je dolazio do goriva kada ga je prodavao za nižu cijenu od tržišne.

Policija je rekla da slučaj ne može komentirati, a o njemu se još nisu očitovali ni Ministarstvo obrane, a ni Glavni stožer Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:00