NASILJE NAD TURISTIMA

Noćni incident na Stradunu: Trojica pijanih Dubrovčana prebili dvoje Amerikanaca. Tukli se zbog kape?

Amerikanci su pomoć potražili u Općoj bolnici Dubrovnik gdje su liječnici utvrdili da su zadobili lakše tjelesne ozljede.

DUBROVNIK- Trojica dubrovačkih 20-godišnjaka: Bruno A., Đivo M. i Denis M. izazvali su u ranim jutarnjim satima na Stradunu incident tijekom kojeg su ničim izazvani napali državljane SAD; Erica W. (32) i njegova malodobnog 17-godišnjeg prijatelja.

Do incidenta je odnosno narušavanja javnog reda i mira došlo u nedjelju 12. lipnja oko 2,40 sati kraj Široke ulice kada su malodobni Dubrovčani iznenada 17-godišnjem Amerikancu skinuli kapu s glave, nakon čega je uslijedilo naguravanje te udaranje rukama i nogama.

Eric nije uspio spriječiti sukob jer su i njega napali, udarajući ih obojicu rukama i nogama po cijelom tijelu. Amerikanci su pomoć potražili u Općoj bolnici Dubrovnik gdje su liječnici utvrdili da su zadobili lakše tjelesne ozljede. Policija je utvrdila kako su dvojica Dubrovčana bila pod utjecajem alkohola: Bruno je imao 0,5 a Đivo 1,5 promila alkohola u krvi dok državljani SAD nisu prethodno konzulirali alkohol.

Po dovršetku krim-istrage Bruno i Đivo su zbog kršenja javnog reda i mira uz optužni prijedlog dovedeni u Prekršajni sud u Dubrovniku, dok je protiv Denisa podnešena kaznena prijava DORH-u zbog nanošenja lakših tjelesnih ozljede maloljetnom državljaninu SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:10