ZANEMARIVANJE

'NIKAD IH NISAM IŠLA POSJETITI, IMALA SAM PROBLEM S PRIJEVOZOM' Majka iz Varaždina djecu ostavila svekrvi i sljedećih 7 godina za njih nije ni pitala

 Ilustracija / Profimedia, PhotoAlto C

Općinski sud u Varaždinu je proglasio krivima roditelje dvoje maloljetne djece i dosudio deset mjeseci uvjetne kazne zatvora majci i četiri mjeseca ocu te djece, nakon što su ih ostavili kod bake i djeda i tijekom sedam godina uopće nisu za njih pitali, piše Podravski.hr.

Majka je brigu o djeci od ožujka 2010. do kolovoza 2017. prepustila svekru i svekrvi nakon što je napustila kuću u kojoj su svi zajedno živjeli, a otac se o njima nije brinuo od 2013. Kontaktirao je s djecom tek povremeno.

- Ona s djecom nije uopće kontaktirala, nije ih posjećivala, nije se raspitivala o njihovom zdravstvenom stanju, imovinskim prilikama, niti je uopće doprinosila za njihovo uzdržavanje, nije odlazila u školu, niti se interesirala za njihovo obrazovanje, školske obveze, nije ni na koji način sudjelovala u skrbi, odgoju i podizanju djece, svjesna da na opisani način ugrožava psihički razvoj svoje djece, kao i njihovu emocionalnu stabilnost, stoji u presudi.

Djeca su povjerena na skrb baki i djedu, a roditelji će morati u zatvor ako i dalje budu na taj način zanemarivali djecu.

Svoje je ponašanje majka objasnila rekavši da djecu nije dolazila vidjeti zbog problema u prijevozu, a novac za njihovo uzdržavanje je prestala davati zbog loše materijalne situacije. Otac se pak branio šutnjom, javlja Podravski.hr.

- Nikad nisam išla posjetiti djecu, iako mi je bivši rekao da se mogu javiti njegovom ocu kada ih želim vidjeti. Nisam tražila ni da mi netko dovede djecu. Uzdržavanje sam plaćala neko vrijeme, ali sam prestala jer sam bila u lošoj materijalnoj situaciji - rekla je majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:36