ISKORISTILI NAIVNOST

NEVJEROJATNA PREVARA U ZAGREBU Par s djetetom starici prodao priču o bolesnom rođaku, a zatim joj ukrali 100 tisuća kuna!

 Arhiva/CROPIX

ZAGREB - Naivnost i dobrotu vremešne Zagrepčanke Ane M. (74) iskoristio je nepoznati prevarantski par s djetetom, a koji su joj u srijedu prijepodne 'prodali' priču o bolesnom rođaku te ju molili novac, da bi starici na kraju ukrali preko 100 tisuća kuna u raznoj valuti.

Lopovski prevaranti su staricu očito neko vrijeme pratili te su joj nešto prije 10 sati ujutro prišli u neposrednoj blizini bolnice u Ulici Sveti Duh . Započeli su priču o bolesnom rođaku za čije im je liječenje potrebno gotovo 3000 kuna koje nemaju.

Vremešna Ana se sažalila nad njihovim tugaljivim licima i pričom o stravičnoj liječničkoj dijagnozi pa im je odlučila izaći u susret. Međutim, kako kod sebe nije imala novaca pozvala ih je da pođu s njom do kuće u Belostenčevoj ulici.

Čim su ušli u Anin dom, dobro uhodanim razbojnicima nije dugo trebalo da 'nanjuše' nešto više od 100 tisuća skrivenih kuna u raznoj valuti i da ih prisvoje dok starica nije gledala. Jesu li ostavili nešto tragova u njezinom domu, nije poznato. Policija intenzivno nastoji ući u trag domišljatom paru s djetetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:45