NESREĆA U JOSIPOVCU

Nestručno rukovao bocom za plin, eksplozija raznijela dio kuće, on završio u bolnici s teškim ozljedama

Utvrđeno je da je do eksplozije i požara došlo uslijed nestručnog rukovanja s plinskom bocom za domaćinstvo

Požar kuće u Josipovcu

 Jpvp Grada Osijeka/

Teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je muškarac u dobi od 53 godine iz Josipovca nakon što je u njegovoj obiteljskoj kući došlo do eksplozije uzrokovane nestručnim rukovanjem plinskom bocom za domaćinstvo.

‘‘U subotu oko 19,48 sati u Josipovcu, došlo je do eksplozije i požara u prostoriji obiteljske kuće u kojoj se u tom trenutku nalazio 53-godišnjak. Tom prilikom došlo je do rušenja zida prostorije i zapaljenja unutrašnjosti. Obavljenim očevidom, koji je na mjestu događaja obavila očevidna ekipa PU osječko-baranjska uz inspektora zaštite od požara i zamjenika Općinskog državnog odvjetnika utvrđeno je da je do požara došlo uslijed nestručnog rukovanja s plinskom bocom za domaćinstvo,‘‘ priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Dodali su i kako je ‘vlasnik kuće zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.‘ Ozlijeđeni je nedugo nakon eksplozije kolima hitne pomoći prevezen u KBC Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć i gdje je hospitaliziran.

Požar koji je izbio nakon eksplozije ugasili su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, na čijoj su web stranici objavljene i fotografije mjesta ovog događaja, koje su prilično neobične s obzirom na ono što se dogodilo. Naime, na tim se fotografijama jasno vidi kako je eksplozija doslovno izbila cijeli vanjski zid kuće, konkretno prostorije za koju se po namještaju može zaključiti da je riječ o kuhinji. No, ono što na neki način fascinira je činjenica da kuhinjski stol i stolice, kao i kuhinjski elementi stoje na svome mjestu kao da se ništa nije dogodilo, spremni primiti i kuhara i goste.

Jedna fotografija prikazuje i plinsku bocu koja je ostala čitava, ali kako nam je objasnio jedan iskusni vatrogasac to je zato što su vatrogasci stigli na vrijeme i ugasili vatru koja je počela zahvaćati i samu bocu, čime je spriječena eksplozija boce.

Što se tiče eksplozije koja je srušila zid i posljedično izazvala požar te ozljede vlasnika kuće, u ovakvim slučajevima do eksplozije, naime, dolazi zbog curenja plina, pa u slučaju da se u prostoriji primjerice upali cigareta dolazi do stvaranja eksplozivne smjese koja uzrokuje eksploziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 15:19