NESAVJESNI VOZAČ

NESREĆA U ZAGREBU: PREGAZIO MUŠKARCA U KOLICIMA PA POBJEGAO S MJESTA NESREĆE 'Moj tata je očekivao da će osoba stati i izaći iz auta...'

Ilustracija
 CROPIX

Društvenim se mrežama širi apel obitelji žrtve prometne nesreće na zagrebačkim Donjim Sveticama.

Naime, u petak prijepodne je na raskrižju Planinske i Ulice Donje Svetice automobil naletio na muškarca u invalidskim kolicima koji je prelazio cestu na pješačkom prijelazu. Vozač je muškarcu kotačima prešao preko nogu i pobjegao, piše Dnevnik.hr.

Njegova je kći za Dnevnik.hr rekla da ga je jučer boljela noga, ali nije htio otići na hitnu pomoć.

- Rekao je da će otići ako noga počne oticati. Uglavnom je bio u šoku jer se to jako brzo sve odvilo, nije se ni snašao... Očekivao je da će osoba stati i izaći iz auta, ali se to nije dogodilo - rekla je.

Obitelj moli eventualne svjedoke da se jave. Budući da se radi o umirovljeniku s malom mirovinom, čovjek si ne može sam platiti popravak kolica.

Tvrde da je vozilo prošlo kroz zeleno svjetlo na semaforu i skretalo ulijevo, a da je zeleno svjetlo bilo i za pješake na prijelazu. Muškarcu su nakon prometne nesreće pomogli dostavljači koji su se tamo zatekli.

Iz PU zagrebačke potvrdili su da imaju dojavu o prometnoj nesreći, obavljen je očevid te je u tijeku istraga, piše Dnevnik.hr.

Bježanje s mjesta nesreće smatra se kaznenim djelom za koji je prdviđena novčana kazna, a u težim slučajevima i zatvorska. U čak 204 slučaja ove godine počinitelji nesreća s poginulim ili ozlijeđenim osobama su pobjegli, a da unesrećenima nisu pomogli niti su nesreću prijavili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:55