UKRAO HRANU I NOVAC

Nemirna noć u Karlovcu: Ničim izazvan pucao po susjedovoj kući, prijetio mu, a nakon svega ga i pokrao

 Željko Hajdinjak/Cropix

NETRETIĆ - Pravi “Dan ludila” u svojem životu imao je 41-godišnjak iz Netretića kraj Karlovca. On je tijekom noći sa srijede na četvrtak naoružan, opasan i ničim izazvan krenuo u pohod na kuću svojeg 11 godina starijeg sumještanina iz Brajakovog Brda. Policija je utvrdila da je pucao po kući dok je u njoj bio njegov susjed, a nakon toga je u objekt provalio, ali je susjed u tom trenutku ipak uspio pobjeći iz kuće.

- Nakon ulaska u kuću osumnjičeni je po unutrašnjosti pucao iz vatrenog oružja, a nakon toga je otuđio prehrambene proizvode i novac te se udaljio s mjesta događaja. Kasnije tijekom te noći 41-godišnjak je ponovno došao u navedenu kuću i 52-godišnjaku prijetio vatrenim oružjem, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu kojom prilikom je na otvorenom prostoru iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca - priopćili su iz PU karlovačke.

Karlovačkli policajci napokon su uhitili 41-godišnjaka, oduzeli mu oružje i streljivo koje je posjedovao ilegalno, te ga uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku.

Terete ga da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, prijetnje, teške krađe te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:45