U MJESTU ZAVAĐE

Nedaleko od Gospića pronašao četiri mine: Policija sumnja da su odbačene nedavno

Iz PU ličko-senjske zato skreću pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti
 MUP

U mjestu Zavođe nedaleko od Gospića na otvorenom prostoru jedan je mještanin pronašao četiri tromblonske trenutne mine, jednu tromblonsku kumulativnu minu, jednu minobacačku minu i dvije kumulativne mine za ručni bacač. Pozvao je policiju koja je izuzela opasne predmete i pohranila u skladište do uništenja.

Prema policijskim fotografijama s mjesta događaja dalo bi se zaključiti da mine nisu tamo zaostale od Domovinskog rata, već su nedavno odbačene. Iz PU ličko-senjske zato skreću pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do njih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca, što za posljedicu može imati i stradavanje.

image
MUP

- Pridružite nam se u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, podsjećaju u policiji.

- Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Zahvaljujemo građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer i izbace iz svojih domova ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno, te da svima osiguraju sigurniju i sretniju budućnost, navodi se u policijskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 02:36