CRNI VIKEND

Nastavljen niz stravičnih nesreća: Jedna osoba jutros poginula na A1, jučer smrtno stradala dva motociklista, žena u Zagrebu...

Jedna osoba poginula je rano jutros na A1, a jučer su živote izgubila dvojica motociklista, starija žena u Zagrebu i Austrijanac kod Knina

Nesreća u Mačkovcu

 PU međimurska

Muškarac je poginuo u prometnoj nesreći koja se u nedjelju rano ujutro dogodila na autocesti A-1 kod čvora Pirovac.

U nesreći, koja se dogodila nešto iza 7 sati, sudjelovali su teretno i osobno vozilo, a po dojavi, na mjesto nesreće upućene su sve žurne službe.

„Očevidom rukovodi Županijski državni odvjetnik, a promet se odvija uz regulaciju“, potvrdila je za Hinu, Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko –kninske.

Iz HAK-a obavještavaju da se zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Benkovac i Pirovac, u smjeru Dubrovnika, vozi jednim trakom, usporeno.

Nedjeljna prometna nesreća, druga je sa smrtnom posljedicom ovog vikenda na području Šibensko – kninske županije. U subotu ujutro, na državnoj cesti kod mjesta Pađani nedaleko Knina, stradao je Austrijanac (55) .

Osim toga, u prometnoj nesreći koja se u petak dogodila u blizini Pirovca motociklist je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

U Međimurju teško stradao motociklist

U međimurskom Mačkovcu jučer nešto prije 18 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 30-godišnji motociklist, objavila je PU međimurska.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 30-godišnjak upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom Ulicom bana Josipa Jelačića. Pritom brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste zbog čega je u desnom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem te u kočenju izletio izvan kolnika na pješačko-biciklističku stazu, gdje je prednjim bočnim dijelom motocikla udario u prednji bočni dio nepropisno parkiranog osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka (automobil parkiran na pješačko-biciklističkoj stazi). U nastavku nekontroliranog kretanja motocikl je prednjim dijelom udario u dvorišnu ogradu obiteljske kuće, a potom se odbio na kolnik, gdje se zaustavio. Uslijed siline udara 30-godišnji motociklist pao je na kolnik.

Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je zadržan na daljnjem liječenju, navodi policija u priopćenju.

Bosiljevo: Poginuo motociklist

Samo sat vremena kasnije, oko 19 sati, od zadobivenih teških ozljeda u prometnoj nesreći kod Bosiljeva u subotu je smrtno stradao motociklist, izvijestila je karlovačka policija.

Prema prvim informacijama motociklist je sletio s ceste oko 19,17 sati u Fratrovcima kod Bosiljeva. Na putu do bolnice podlegao je teškim ozljedama, naveli su iz Policijske uprave karlovačke.

Policija će provesti očevid o uzrocima i okolnostima prometne nesreće.

Bjelovar: U prometnoj nesreći poginuo 46-godišnji motociklist

Četrdesetšestogodišnji motociklist poginuo je u subotu navečer u prometnoj nesreći u okolici Bjelovara koju je prouzročio 18-godišnji vozač bez vozačke dozvole, priopćila je u nedjelju bjelovarsko-bilogorska policija.

Skrećući automobilom na prilazni most u prigradskom naselju Veliko Korenovo nešto prije 22 sata, 18-godišnjak koji još nema položen vozački ispit, sudario se s motociklom kojim je upravljao 46-godišnjak.

Vozač automobila nije prije skretanja provjerio može li to učiniti na siguran način te se sudario s motociklistom koji se kretao u istom smjeru i istim trakom te je u tom trenutku pretjecao osobni automobil po lijevoj traci isto tako ne provjerivši može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Nakon sudara, motocikl se odbio te je pao na kolnik, a vozač je preminuo na mjestu događaja iako je nosio kacigu.

Vozač automobila zadobio je tjelesne ozljede i prevezen je u bolnicu u Bjelovaru. S njim su u automobilu bili 22-godišnjak i četverogodišnje dijete, koji nisu ozlijeđeni.

Promet je bio zatvoren od 22.30 do pola sata nakon ponoći, dok je trajao očevid kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru. Tijelo preminulog motociklista prevezeno je na obdukciju.

Podsjetimo, jučer je u Zagrebu u stravičnoj nesreći na prometnom križanju život izgubila starija žena koja je kolnik prelazila u hodalici.

Na A1 nesreća između čvorova Benkovac i Pirovac, vozi se jednim trakom

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Benkovac i Pirovac, u smjeru Dubrovnika, vozi se jednim trakom usporeno.

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog održavanja 50. ZAGREB DELTA RALLY-A, u nedjelju će se povremeno, za sav promet, zatvarati neke prometnice.

Od 8 do 11:40 i od 12:35 do 15:05 zatvorit će se prometnica Drežnik Podokićki - Gornja Purgarija – Podgrađe Podokićko - Dolec Podokićki – Sveti Martin pod Okićem –Konšćica – Kladje, od 8:35 do 11:05 i od 13:05 do 15:35 Samobor Ulica Tepec- Cerje Samoborsko – Manja Vas – Kotari – Bukovje Podrvško – Prekrižje Plešivičko – Braslovje, od 9:15 do 11:45 i od 13:40 do 16:10 Smerovišće – Cerina – Dragonoš – Jarušje – Višnjevac Podvrški – Breganica - Grdanjci, a od 9:40 do 12:45 parkiralište u ulici Vlade Gotovca u Samoboru.

U pomorskom prometu, u prekidu je trajektna linija Ploče-Trpanj, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 13:29