OSAM DOJAVA

Nastavljaju se noćne ulične aktivnosti zagrebačke policije: Utvrđeno čak 102 prekršaja

Za razliku od petka na subotu kada su zaprimili pet dojava, noćas su u osam navrata se užarili telefoni policije

Policija (ilustracija)

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Zagrebačka policija i noćas je nastavila s uličnim aktivnostima u vidu pojačanog nadzora prometa u metropoli počevši od zona trgovačkih centara i objekata brze prehrane. Za razliku od petka na subotu kada su zaprimili pet dojava, noćas su u osam navrata se užarili telefoni policije jer su građani dojavili o potencijalnim kršenjima prometnih propisa i remećenju javnog reda i mira. Utvrdili su ih čak 102.

- U jednom slučaju policijski službenici su sankcionirali dvojicu vozača zbog nepoštivanja propisa vezanih uz brzinu te su u još jednom slučaju utvrđena dva prekršaja nepropisnog parkiranja. Pojačanim postupanjem policijskih službenika u nadzoru prometa, odnosno kontrole vozila i vozača utvrđena su ukupno 102 prometna prekršaja, jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga - otkrivaju iz policije. Dodaju i da su utvrdili 29 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola a zbog čega su dva vozača zadržana na triježnjenju.

Zbog nepropisne brzine sankcionirano je 19 vozača, a evidentirano je i osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, tri prekršaja isteka važenja vozačke dozvole.

- Zabilježen je i jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane, pet prekršaja prolaska vozilom na znak crvenog svjetla, jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje kao i jedan prekršaj zbog odbijanja provjere utvrđivanja prisutnosti opojnih droga u organizmu te 22 ostala prekršaja - zaključuju iz PU zagrebačke koja će svakog vikenda u jednakom obimu provoditi navedene akcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:46