POŽAR U GARAŽI

Nastavak obračuna u splitskom podzemlju: Vlasnik zapaljenog auta otac je ubijenog člana zločinačke organizacije

Vlasnik zapaljenog automobila je Nediljko Vuknić, otac pokojnog Petra Vuknića

Požar automobila u Splitu

 Paun Paunovic/Cropix

Ranojutarnja paljevina, u kojoj je u garaži u Papandopulovoj ulici u u gradskom kotaru Split 3 izgorio automobil marke "Hyundai getz", samo je nastavak "rata" zapaljivim sredstvima koji se već neko vrijeme vodi na splitskim ulicama. Prema službenim informacijama splitske policije, požar je na prednjem dijelu vozila planuo oko 4,40 sati, a zbog širenja topline, oštećen je i prednji dio WV polo koji je bio parkiran u blizini.

No, kad se zna da je vlasnik zapaljenog automobila Nediljko Vuknić, otac pokojnog Petra Vuknića, 41-godišnjaka koji je postao poznat široj javnosti kao član zločinačke organizacije Željka Rajića, i kojeg je početkom ove godine hicem iz pištolja ubio Dragomir Petrović zvani Buvel, stvari ipak postaju malo jasnije.

Posebice ako se, piše Slobodna Dalmacija, podsjetimo da je prije desetak dana u Fast food "In" u Ulici Bruna Bušića, također u ranim noćnim satima, a u kojem radi baš supruga gore spomenutog Buvela koja je navedena i kao odgovorna osoba tvrtke pod koju spada objekt, bačena eksplozivna naprava. Policija je utvrdila da je pričinjena šteta veća od pola milijuna kuna, a zbog dovođenja u opasnost života i imovine ooćeopasnom radnjom ili sredstvom istog je dana uhićen i kazneno prijavljen 17-godišnjak. Naravno, on je očito bio samo puki izvršitelj naručenog posla, a policija još istražuje tko je bio njegov nalogodavac.

Podsjetimo, Buvelov brat Ante Petrović jedna je od žrtava skupine na čelu s Željkom Rajićem, a kojoj se po USKOK-ovoj optužnici trenutno na splitskom Županijskom sudu sudi za niz ozbiljnih kaznenih djela, među kojima su i pokušaj ubojstva mlađeg Petrovića, iznuda te paljenje njegovog automobila. Petrović je, po optužnici, bio na meti jer je bio u dobrim odnosima s Ivanom Giljanovićem čiji su, pak, teritorij i iznuđivački "posao" nakon njegovog bijega od zakona htjeli preuzeti baš članovi Rajićeve skupine.

Stariji je Petrović, pak, završio iza rešetaka istražnog zatvora nakon što je uhićen pod sumnjom da je 3. veljače ove godine telefonom namamio Vuknića da se nađu ispred hotela na Žnjanu te su sjeli u vozilo marke Smart. Vozili su se do područja Malačka kod Kaštel Starog te je tijekom vožnje Petrović hicem iz pištolja zasad nepoznate marke pogodio Vuknića u tijelo. Ovaj je ubrzo preminuo, a Petrović je njegovo tijelo izbacio iz vozila na predjelu Malačka i odvezao se natrag u Split.

Sam se predao policiji nakon što je bio prijavljen i njegov i Vuknićev nestanak te je nakon uhićenja priznao ubojstvo i rekao mjesto gdje je bacio tijelo.Tvrdio je da se s pokojnim Vuknićem sastao kako bi ga pitao tko je podmetnuo požar u garaži na Pujankama početkom prosinca prošle godine kada je izgorjelo ili oštećeno 11 automobila i devet motocikala među kojima je bio i automobil marke Golf u vlasništvu Petrovićeve supruge, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:01