OSUĐIVANI MONSTRUM

NASRED ULICE HTIO SILOVATI DJEVOJKU 'Ma kakvo silovanje, samo sam degustirao vino, ništa joj nije bilo'

Serijski silovatelj je napao djevojku koja se bavi borilačkim vještinama te ga je udarila nogom
 Cropix

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu u četvrtak nije prihvatilo jamčevinu od 50 tisuća kuna koju je ponudio 29-godišnji Marin B. te on do daljnjeg ostaje u istražnom zatvoru na Bilicama, piše Slobodna Dalmacija .

Marin B. je uhićen u prošlu subotu zbog sumnje da je u ulici A.G. Matoša u dva sata iza ponoći pokušao silovati 21-godišnju Splićanku.

Učinio je to godinu dana nakon što je izišao s izdržavanja zatvorske kazne od šest godina i deset mjeseci na uvjetnu slobodu. Osuđenici nakon odslužene dvije trećine kazne izlaze na slobodu, pa je tako bio slučaj i s njim.

Splitsko tužiteljstvo se zbog Marinove dosadašnje osuđivanosti (već silovao djevojku iz Splita i maloljetnu Osječanku) protivilo njegovom izlasku iz istražnog zatvora te je odlučeno da on i dalje ostane u zatvoru na Bilicama.

U svojoj obrani nakon uhićenja u subotu Marin B. je rekao da je bio na degustaciji vina na Rivi, da je poprilično popio (izmjeren mu je 1,10 promila alkohola u krvi) te je odlučio ići kući pješke, a ne automobilom.

Negira da je uopće napao djevojku, a u prilog svojoj tvrdnji je naveo kako na djevojci nisu zabilježene nikakve ozljede niti joj je potrgana odjeća.

Djevojka koja se do prije tri godine bavila jednim borilačkim sportom rekla je policiji sasvim drugačiju priču navodeći da je napadač pokušao skinuti minicu te da ga je ona udarila nogom nakon čega je počela bježati.

No, napadač je bio uporan te je opet potrčao za njom pokušavši joj opet strgnuti minicu, javlja Slobodna Dalmacija .

Splitski odvjetnik Borivoje Milošević koji brani 29-godišnjeg Marina B. nam je rekao da njegov klijent negira kazneno djelo i da je iznenađen neprihvaćanjem jamčevine.

- Mišljenja sam da se u ovom slučaju radilo o eventualnoj bludnoj radnji onoga tko je to djelo izvršio. Moj klijent negira da je on to napravio. Čak štoviše, nije vidio nikakvu djevojku. a kamoli da je bio u bilo kakvom kontaktu s njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:42