NESLUŽBENO

Nasilnik (28) koji je napao Splićanke dobro je poznat policiji: U dosjeu ima niz krađa, razbojništava, oružja...

Za njim je već raspisana najnovija potraga PU zagrebačke sa izričitom naredbom da ga se uhiti
Aleksandar Nišević i policijski auto
 Josko Ponos/Cropix/Facebook

Tijekom jutarnjih sati u subotu u Splitu su brutalno napadnute i pretučene dvije žene, a napao ih je isti muškarac obučen u sive hlače i majicu. Napadač je u subotu poslijepodne uhićen u Podstrani.

Taman kada je došla u caffe bar "Firule" u kojem povremeno radi, da bi počela čistiti, napadnuta je i brutalno pretučena 52-godišnja Nevenka Margeta iz Splita, piše Slobodna Dalmacija.

Žena je upravo otvarala kafić, a s leđa joj je prišao muškarac koji je ljubazno zamolio da mu da čašu vode. Nevenka je krenula dati mu vode, a muškarac ju je tada svom snagom udario bocom vode po glavi koju je prethodno uzeo iz gajbe. Kad je nesretna žena pala na stepenice divljački ju je tukao rukama i nogama po glavi tako da se razbila i boca, a napad bi vjerojatno potrajao i duže da se nije umiješala jedna strana turistkinja i još nekoliko žena koje su išle na plažu.

image
Policijska akcija u Splitu
Josko Ponos/Cropix
image
Policijska akcija u Splitu
Josko Ponos/Cropix

Nakon što je napao Nevenku oko sedam i petanest ujutro u ulici Put Firula b.b. ,napadač je krenuo prema ulici Antuna Branka Šimićate te je, dok je zvonila na parlafon na zgradi ispred broja 77, napao i Kristinu U. (40) prišavši joj s leđa. Udario ju je kamenom dva tri puta po glavi, zatim joj je čupao kosu i udarao šakama po tijelu da bi je nakon toga bacio na pod nastavivši je udarati. Poslije je trčećim korakom otišao u smjeru tržnice Split 3.

image
Policijska akcija u Splitu
Josko Ponos/Cropix
image
Policijska akcija u Splitu
Josko Ponos/Cropix

Napadač je, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, 28-godišnji Aleksandar Nišević iz Gline kojeg zovu "Aco Srbin", ali to policija još nije potvrdila. Akciju uhićenja vodio je zamjenik načelnika PU SD Marko Srdarević, a dignuta je i Specijalna policija.

Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. Za njim je već raspisana najnovija potraga PU zagrebačke sa izričitom naredbom da ga se uhiti, a morao je počiniti dva brutalna napada na žene koje pošteno i odgovorno rade svoj posao da se to ubrzo konačno i dogodi, piše Slobodna Dalmacija.

image
Policijska akcija u Splitu
Josko Ponos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:06