NEMOGUĆE

Napio se, skrivio prometnu, trijeznili ga u postaji, kada je izašao - ni policija nije mogla vjerovati čemu svjedoči...

Pod utjecajem alkohola 40-godišnjak je sudjelovao u prometnoj nesreći, prenoćio u policijskoj postaji pa po izlasku izazvao prometnu nesreću

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix

U subotu 30. prosinca 2023. godine oko 18.30 sati, na županijskoj cesti između mjesta Gornje Mokrice i Nebojan u šumskom predjelu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Kako je izvjestila Policijska uprava sisačko-moslavačka, do nesreće je došlo kada je uslijed mimoilaženja automobila njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,87 promila i automobila sisačkih registracija kojim je upravljao 67-godišnjak došlo do kontakta retrovizora.

Zbog počinjenog prekršaja 67-godišnjaku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju, dok protiv 40-godišnjeg vozača koji je do otrježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje slijedi optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.

Potom je sljedećeg dana oko 7 sati, u Zagrebačkoj ulici u Petrinji, 40-godišnjak automobilom njemačkih nacionalnih oznaka izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama za vrijeme kada mu je vozačka dozvola dan prije oduzeta naredbom.

On je po dolasku u raskrižje uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio na zemljanu bankinu kojom se nastavio kretati, potom je skrenuo na kolnik i udario u metalnu zaštitnu ogradu.

U prometnoj nesreći vozač je teže ozlijeđen, dok je troje putnika lakše ozlijeđeno. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu te izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:43