DIVLJAO U VERUDI

Napio se pa krenuo u pohod: Muškarac u Puli polomio retrovizore i brisače na čak 21 automobilu

Policiji su se do sada javili vlasnici trinaest od oštećenih automobila, te pozivaju i druge da im se jave

Policija, ilustracija

 Goran Sebelic/Cropix

Pulska policija je uhitila 30-godišnjega muškarca zbog sumnji da je u utorak u nedjelju u ranim jutarnjim satima pijan porazbijao retrovizore te pokidao brisače 21 parkiranome automobilu u Verudi Porat, zbog čega je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za oštećenje tuđe stvari.

Policiji su se do sada javili vlasnici ukupno 13 od 21 oštećenog automobila te su zatražili da im se, ako su zainteresirani za kazneni progon 30-godišnjaka, te eventualno obeštećenje, jave i vlasnici preostalih automobila. Policijsko priopćenje donosimo u cijelosti.

"Nakon što je 19. prosinca nakon ponoći zaprimljena dojava o oštećenju više vozila na Verudi Porat u Puli, policijski službenici su u Fachinettijevoj ulici pronašli 30-godišnjaka te su ga priveli u policijsku postaju. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 1.78 promila te se kretao od Palisine prema Facchinettijevoj ulici te je fizičkom snagom oštetio 21 parkirano vozilo. Muškarac je udarcima rukom i nogom na automobilima oštetio retrovizore ili brisače te je vlasnicima vozila prouzročio zasad neutvrđenu materijalnu štetu.

U policijsku postaju do sada je pristupilo 13 vlasnika koji su podnijeli prijedlog za kazneni progon počinitelja. Policijska uprava istarska poziva i ostale vlasnike kojima je počinitelj oštetio vozilo da radi pokretanja kaznenog progona pristupe u Policijsku postaju Pula-Pola, s obzirom da se za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari kazneni postupak pokreće povodom prijedloga oštećene strane, a ne po službenoj dužnosti. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 19. prosinca u kasnim večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.", navela je Policijska uprava istarska na svojoj web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:54