PODIGLI OPTUŽNICU

Napao gluhonijemog susjeda i ubo ga nožem: ‘Provocira me i noću mi hoda oko kuće s lampom‘

Optuženi muškarac kaže da je nož imao jer je išao u rezidbu vinograda, a da je ubodeni muškarac njega prvi napao
 Boris Kovacev/Cropix/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv muškarca kojeg terete da je gluhonijemog susjeda s kojim je već godinama u lošim odnosima ubo nožem tijekom jednog incidenta.

Sve se odvilo 18. srpnja ove godine, kada je optuženi muškarac vozeći se na biciklu došao u susret susjedu koji mu je prilazio pješice, a zatim biciklom naglo skrenuo prema njemu. Susjed je to shvatio kao provokaciju i rukama ga odgurnuo, nakon čega je optuženi pao s bicikla, a susjed na njega.

Nadvijen nad njim, uhvatio ga je za ramena i pitao ga što hoće od njega, a zatim se navodi da je optuženi ležajući na podu odjednom izvadio nož s oštricom dužine 7 centimetara i ubo ga u predjelu donjeg dijela abdomena.

Ozlijeđeni susjed se uhvatio za trbuh i otrčao kući gdje je gluhonijemoj supruzi objasnio što se dogodilo, a ona je odmah putem SMS-a obavijestila policiju i hitnu pošto njen ozlijeđeni suprug nije imao mobitel. Nakon desetak minuta stigla je policija, a zatim i hitna koja ga je prevezla u KBC Zagreb, gdje je podvrgnut hitnom operacijskom zahvatu.

Optuženi muškarac kojeg se tereti za kazneno djelo ubojstva u pokušaju je u svojoj verziji događaja naveo da nije u dobrim odnosima sa susjedom i da ga je on često napadao. Tvrdi kako je susjed tijekom ovog incidenta napao njega, a ne obrnuto.

Tog dana je išao rezati vinograd i zbog toga je nosio nož koji mu služi za rezanje špage. Sreo je susjeda koji je iznenada uzeo njegovu ruku na biciklu da ga malo zakoči, zatim ga par puta lupio i gurnuo bicikl, nakon čega je pao u jarak, a susjed je preko njega.

Navodi kako ga je tada susjed počeo tući po glavi i gaziti s cipelama, pa je od straha izvadio nožić i malo ga piknuo u trbuh, ali sve kako bi mogao pobjeći. Nije ga preklao, nego samo piknuo od straha, nakon čega je kad se susjed ustao preko istog vinograda pobjegao u brdo.

Tada je otišao do druge susjede koja je živjela na tom području, a policiju nije stigao obavijestiti jer je pobjegao da se spasi. Tvrdio je da nije bio pod utjecajem alkohola, ali je tijekom alkotesta utvrđeno da je imao 1,42 promila u krvi.

Prisjetio se da je prilikom bijega ipak svratio kod susjede i tamo nešto popio. Po dolasku policije, predao im je nož na kojem su s obje strane bili vidljivi tragovi krvi, za koje je kasnije utvrđeno da pripadaju susjedu.

Ubodeni sumještanin tvrdi kako su se njihov odnos pogoršao kada je optuženi muškarac došao u njegovu kuću sa svojom djevojkom, nakon čega se par posvađao i optuženi je djevojku udario, a on ih je zatim oboje istjerao iz kuće.

Od tada su njihovi dobrosusjedski odnosi narušeni, a požalio se i da ga odtad okrivljeni često provocira, dolazi mu u dvorište dok ga nema, hoda oko njegove kuće i navečer svijetli baterijskom lampom kroz prozor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:33