RAZBOJNICI U BIJEGU

NAPAD NA HIPERMARKET Autom razvalili bankomat, a zatim iz Plodina ukrali 200.000 kuna!

Dvostruki razbojnički udar na trgovački centar Plodine u Zagrebu dogodio se u manje od 48 sati
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Upornost se itekako isplati. Pokazuje to slučaj dvostrukog razbojničkog "udara" na trgovački centar Plodine u zagrebačkoj Ulici Mije Haleuša u razmaku od svega 43 sata!

Nakon neuspjelog pokušaja krađe bankomata Raiffeisen banke s vanjske strane hipermarketa u koji su se u tri sata ujutro u petak čak tri puta nesuđeni lopovi zabili automobilom ne bi li ga izbili i odnijeli sa sobom te u miru 'rastrančirali', u subotu navečer novi šok. Čekali su kraj radnog vremena u 21 sat ne bi li krenuli ostvarivati prethodno skovani plan. Naime, oko 21,40 sati dvojica razbojnika obila su vrata prostorija trgovačkog centra te iz jedne od kancelarija ukrali 200 tisuća kuna!

U oba slučaja policija je s mjesta događaja izuzela sve tragove koje su eventualno kradljivci ostavili tijekom provale, a obje akcije snimile su i nadzorne kamere međutim videonadzor istražiteljima neće biti od velike koristi obzirom da se na snimkama ne razaznaje ni marka automobila kao niti lica 'posjetitelja'.

U prvom slučaju pokušaja krađe bankomata nepunih pet minuta pokušavali su izbiti bankomat, no nakon trećeg naleta kada je do kraja popucalo staklo i bankomat se srušio, odustali su iz samo njima znanih razloga te pobjegli u noć. Niti za vrijeme drugog posjeta, nitko ništa nije uočio baš zato jer se trgovina nalazi na osami, daleko od stambenih zgrada i kuća.

Za pretpostaviti je da su se, kao i u prvom slučaju, lopovi dovezli do trgovine u osobnom automobilu pa je u tijeku pregled snimki svih nadzornih kamera na raskrižjima i drugim trgovačkim centrima u dometu od kilometra ne bi li im se ušlo u trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:30