DOLIJALI PLJAČKAŠI

Nakon nekoliko mjeseci istrage privedena četvorica koji su eksplozijama pokušali provaliti u bankomate

Prijavljeni su 23-godišnjak, 25-godišnjak, 28-godišnjakinja i 30-godišnjak koji se sumnjiče za počinjenje četiri kaznena djela

Provala u bankomat/Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Zagrebačka policija prijavila je u četvrtak četvero hrvatskih državljana koje se sumnjiči da su u četiri navrata pokušali provaliti u bankomate eksplozijama plinske smjese.

Riječ je o višemjesečnom složenom kriminalističkom istraživanju koje je provedeno u suradnji sa sisačko-moslavačkom policijom.

Prijavljeni su 23-godišnjak, 25-godišnjak, 28-godišnjakinja i 30-godišnjak koji se sumnjiče za počinjenje četiri kaznena djela teških krađa provaljivanjem u bankomate u pokušaju te jedno kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 25-godišnjak i 30-godišnjak, zajedno s još jednom osobom, 22. prosinca 2020., u mjestu Dubrava kod Vrbovca, pokušali eksplozijom plinske smjese provaliti u bankomat u sklopu zgrade općine, u čemu nisu uspjeli.

Nadalje je utvrđeno da su 25-godišnjak i 30-godišnjak, zajedno s još jednom osobom, 30. prosinca iste godine, pokušali na isti način provaliti u bankomat u sklopu dječjeg vrtića u Jalševcu.

Uz to, 25-godišnjaka, 30-godišnjaka i 28-godišnjakinju se sumnjiči da su 10. siječnja 2021. pokušali provaliti u bankomat u sklopu trgovine u Voloderu. Pri aktiviranju plinske smjese znatno je oštećen bankomat, trgovina i roba u trgovini, izvijestila je policija.

Potom su 23-godišnjak, 25-godišnjak i 30-godišnjak, 31. siječnja 2021., pokušali provaliti u bankomat u sklopu Društvenog doma u Velikoj Ludini. Nakon aktiviranja plinske smjese oštećen je bankomat u sklopu poslovnice Hrvatskih pošta, a zbog eksplozije je izbio i požar zgrade Društvenog doma.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz posebno izvješće, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:47