POLICIJSKA AKCIJA

Nakon 24-godišnjaka, uhićen i 47-godišnjak koji je s njim kod Pazina uzgajao marihuanu

Osim što je uzgajao marihuanu radi daljnje preprodaje, 47-godišnjak je počinio i kazneno djelo krivotvorenja isprave
 PU istarska

Priča o nasadima indijske konoplje kod Pazina iz srpnja ove godine, kada je uhićen 24-godišnji botaničar, jučer je dobila svoj nastavak - lisice na ruke stavljene su i njegovom 47-godišnjem kolegi vrtlaru.

Provodeći kriminalističko istraživanje, policija je otkrila da je 47-godišnjak sa šegrtom tijekom lipnja na zemljištu oko Pazina marljivo posadio i još brižnije uzgojio 70 stabljika indijske konoplje.

image
PU istarska
image
PU istarska

Plan im je bio neovlaštena prodaja i samim time i dodatna zarada. Osim što je uzgajao marihuanu radi daljnje preprodaje, počinio je i kazneno djelo krivotvorenja isprave tako što je pulske registracijske pločice, koje pripadaju vozilu Seat, zajedno s 24-godišnjakom stavio na drugi auto.

No to nisu jedini njihovi grijesi. Kriminalisti su utvrdili i da je dvojac između 26. i 30. svibnja iz djelomično ograđenog skladišta građevinskog materijala i opreme na području Trviža ukrao akumulatore i oko 1500 litara goriva, oštetivši vlasnika obrta za nekoliko desetaka tisuća kuna.

image
PU istarska
image
PU istarska

Klupko se počelo odmotavati, podsjetimo, 5. srpnja oko 21.45 sati, kada su buzetski policajci na spomenutom zemljištu zatekli 24-godišnjaka okruženog zelenim plodovima svoga rada. Biljke su dosegle visinu od 80 do 120 centimetara jer su imale cijeli sustav navodnjavanja, a do tog se zemljišta vrtlar dovezao Fordom na kojem su bile nepripadajuće tablice pa je na kraju uhićen te prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, za krivotvorenje isprava, a u konačnici i za krađu - jednako kao i 47-godišnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:11