NAPAD U SPLITU

Najmlađeg brata splitskog ubojice pretukli usred noći: ‘U dva ujutro netko mi je zazvonio na vrata‘

Ivan Rušić rekao je da mu je žao zbog svega što se dogodilo Luki (22)

Ivan Rušić

 Vladimir Urukalo, Božidar Vukičević/cropix/

Splitska policija istražuje napad na Ivana Rušića, najmlađeg brata Ante Rušića koji je u Splitu nožem ubio 22-godišnjeg Luku Bančića. Splitska policija potvrdila je da su 25. veljače oko 1.30 sati zaprimili dojavu o fizičkom napadu.

- Utvrđeno je kako je nepoznata osoba kucala na vrata stana, a kada je osoba koja živi u stanu otvorila vrata, nepoznata osoba ga je fizički napala. Oštećeni muškarac odbio je ponuđenu liječničku pomoć. U tijeku je kriminalističko istraživanje, rekli su iz splitske policije.

Ivan, za razliku od dvojice starije braće - Ante i Frane, nije sudjelovao u napadu na Luku Bančića. Ante je, podsjećamo, priveden zbog ubojstva, a drugi zbog sudjelovanja u sukobu.

U ispovijesti za Slobodnu Dalmaciju, Ivan Rušić rekao je da mu je žao zbog svega što se dogodilo Luki i da bi, da je ikako mogao znati, sve to spriječio.

Rekao je i da je maskirani tip njemu i mami upao u stan i pretukao ga. - U dva ujutro je zazvonilo na vrata. Kad sam otvorio, nepoznati maskirani tip me udario šakom. Nisam se od šoka uspio obraniti, a on me šakama udarao kao da me želi zatući. Kad je vidio da se mama probudila i počela plakati i vikati da me ne ubije, onda je pobjegao, rekao je Ivan koji moli da se preko njega ne osvećuju za postupke njegove braće.

Više pročitatje u tekstu Slobodne Dalmacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:40