TRAGEDIJA KOD UČKE

‘Najgore je prošao vozač najvećeg vozila, a mjesto sudara je izgledalo stravično‘

Jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u žestokom sudaru dva kombi vozila i cisterne
 Burin.hr

Jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u sudaru dva kombi vozila i cisterne u četvrtak ujutro, oko pet sati, dva kilometra od tunela Učke, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske. Ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć, a očevid na mjestu nesreće još traje.

Prema prvim neslužbenim informacijama, ozljedama zadobivenim u sudaru podlegao je vozač tegljača MAN s poluprikolicom-cisternom pulske registracije, javlja lokalni portal Burin.

Policija još uvijek rasvjetljava okolnosti nesreće, no prva saznanja s mjesta događaja kazuju da se tragedija dogodila kada se teški kamion, koji se kretao nizbrdo, u smjeru Matulja, sudario s jednim kombijem. Nakon žestokog sraza, cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz rub ceste.

Osim Hitne pomoći i policije, na mjestu događaja intervenirali su i vatrogasci iz opatijske Javne vatrogasne postrojbe, koji su pomogli da se iz smrskane kabine tegljača izvuče nesretni vozač. - Nažalost, najgore je prošao vozač najvećeg vozila, tegljača. Koliko sam saznao, cisterna je bila puna cementa, a kamion je u vlasništvu istarske tvrtke - izjavio nam je jedan vozač koji je među prvima naišao na mjesto nesreće.

- Mjesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, dijelovi vozila razletjeli su se na sve strane - kazao je sugovornik portala Burin, dok je policija dovršala očevid.

Zbog nesreće i očevida, cesta od Veprinca do tunela Učka bila je neko vrijeme zatvorena za sav promet, a nakon toga se promet odvijao naizmjence jednom trakom. Jutros u 9 sati još uvijek se promet odvijao otežano, još je u tijeku bilo uklanjanje smrskanog tegljača s prometnice. Promet ovom dionicom brze ceste normaliziran je, kako je objavio HAK, u 10.40 sati.

image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
image
Burin.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:12