završio u protvoru

Na zagrebačkoj Trešnjevci pao 21-godišnji diler koji je uzgajao marihuanu: Našli su mu 609 grama

Policajci su mu oduzeli ukupno 23 staklenke i dvije vrećice u kojima je skrivao 609 grama marihuane i 250 grama lišća
Uhićen diler koji je uzgajao marihuanu
 Pu Zagrebačka

Staklenke meda, ukiseljenog povrća i voćnih kompota poslužile su 21-godišnjem državljaninu BiH da u njih pospremi plodove svog botaničarskog rada. No, taj njegov trud je za zagrebačke policajce zapravo kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Točnije, u stanu na području Trešnjevke policajci su mu jučer oduzeli ukupno 23 staklenke i dvije vrećice u kojima je skrivao 609 grama marihuane, 250 grama lišća te digitalnu vagu za precizno mjerenje s tragovima droge.

image
Uhićen diler koji je uzgajao marihuanu
Pu Zagrebačka

Također su mu pronašli i improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane sa sustavom za ventilaciju i osvjetljavanje kao i novčani iznos za koji kriminalisti sumnjaju da je zarađen preprodajom opijata. Policija je uvjerena da je upravo u stanu u kojem je boravio, zahvaljujući stvorenim uvjetima za umjetni uzgoj bilja, sadio marihuanu, uzgajao ju i njegovao te dalje preprodavao.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policija ga je predala pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu koje će za njega najvjerojatnije tražiti određivanje jednomjesečnog pritvora s obzirom na to da je strani državljanin pa postoji opasnost od bijega.

image
Uhićen diler koji je uzgajao marihuanu
Pu Zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:40