ZABIO SE MERCEDESOM

Na suđenju Dinamovoj zvijezdi prikazano kako je pijan demolirao benzinsku: Odjednom je stisnuo gas

Na snimci se vidi nogometašev Mercedes koji se zabija u pult iza kojeg je stajala djelatnica Renata Golik, koju je pult prikliještio

Uništena benzinska postaja nakon nesreće koju je skrivio Petar Bočkaj

 Emica Elvedji/Cropix

Pregledavanjem snimke video nadzora benzinske postaje, koju je svojim automobilom u pijanom stanju, sa 1,86 promila alkohola u krvi, demolirao 1.3.2019. godine, na Općinskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Petru Bočkaju.

Na snimci se vidi kako Bočkaj parkira svoj Mercedes AMG na benzinskoj, a iz njega izlazi suvozač koji odlazi u prodajni prostor. Bočkaj za to vrijeme sjedi na vozačkom sjedalu i okreće se prema stražnjim sjedalima te razgovara sa suputnicama koje tamo sjede. Suvozač se vraća do vozila i u trenutku kada želi ući u auto u tome ne uspijeva jer Bočkaj, koji sjedi okrenut leđima, odjednom daje gas i nekontrolirano ulijeće u prodajni prostor.

Mercedes se zabija u pult iza kojeg je stajala djelatnica Renata Golik, koju je pult prikliještio i koja je pri tome zadobila teške tjelesne ozljede. Nakon toga, budući da ne može otvoriti svoja vrata, Bočkaj se premješta na suvozačko sjedalo i izlazi iz auta te odlazi iza pulta, gdje se zadržava pet sekundi, a potom se vraća u automobil te ga izvozi van. Nakon toga izlazi iz auta gdje ga dočekuje Josip Barišić s kojim odlazi do njegova automobila te se zajedno odvoze s benzinske.

Na zahtjev Bočkajeva odvjetnika Vedrana Pajića potom su prikazana i dva video zapisa na kojim se vidi kako, prvo dva policajca, a potom i trojica djelatnika Hitne medicinske službe, ne uspijevaju pomaknuti pult. Pajić, naime, tvrdi da je Bočkaj pokušao pomaknuti pult i pomoći ozlijeđenoj djelatnici koja je ostala prikliještena iza pulta, ali da to nije mogao sam učiniti jer, kako je rekao, to nisu mogli ni dvojica policajaca i tri bolničara.

- Na snimci trgovina 2 vidljivo je da okrivljenik pokušava pomaknuti pult, ali ne uspijeva. U tih pet sekundi se vidi da pokušava, ali ne uspijeva, rekao je Pajić.

- Ne uspijeva zato što je auto naslonjen na pult. Optuženik nije poduzeo sve što je mogao i trebao kako bi pomogao ozlijeđenoj djelatnici, kazao je na to tužitelj iz Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku Denis Rajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:28