PREVOZILI MIGRANTE

Na Baniji pali krijumčari ljudi: Uhićeni Hrvat, nekoliko Rumunja i državljanin BiH

Na području Gline jedan vozač je pobjegao, ali su ga našli kasnije

Ilustracija, policija

 Matija Djanjesic/Cropix

Protekla četiri dana na području Gline, Hrvatske Kostajnice, Dvora i Petrinje policija je imala pune ruke posla sa krijumčarima ljudi.

Pod lupom kriminalista PU sisačko-moslavačke su se u konačnici našli jedan Hrvat, dvojica Rumunja te državljanin BiH. Kazneno ih se tereti za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH. Policija je utvrdila da je četvorka, svaki na svoj način, od 14. do 17. prosinca iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozila strane državljane do krajnjih odredišta.

- U jednom slučaju, na području Gline, policijski službenici su pokušali zaustaviti vozilo, međutim vozač se oglušio na zvučne i svjetlosne signale, već se nastavio kretati većom brzinom, pa se zaustavio i dao u bijeg. Nakon potrage vozač je pronađen i uhićen - priopćili su iz sisačke policije.

U istrazi je policija tvrdila i da su još šestorica Rumunja sudjelovali u krijumčarenju tako što su upravljali ili bili u vozilima kao prethodnice, a s ciljem dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.

- Prema stranim državljanima postupamoprema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok protiv jednog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - zaključili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:07